Flutur, despre sportul sucevean

In judetul Suceava nu exista coerenta in stategia de dezvoltare a sportului, iar bazele sportive sunt insuficient folosite. Aceasta este concluzia presedintelui Consiliului Judetean Gheorghe Flutur, dupa prima intalnire cu şefii cluburilor şi asociaţiilor sportive din judeţ.

Seful administratie judetene a convocat marti la o sedinta toti oamenii de sport, pentru a afla situatia in care se afla sportul sucevean in acest moment. Gheorghe Flutur a ajuns la concluzia ca este nevoie de o corelare intre activitatea cluburilor si administratorii bazelor sportive.

“Nu se poate sa ai o echipa foarte buna de handbal in Liga Nationala, iar sub ea sa nu existe nicio baza. Avem doar o echipa in liga a II-a care apartine tot de Universitate, iar in rest este zero. Nu avem nicio alta echipa de handbal masculin sau feminin in tot judetul. Asta in conditiile in care sunt multe sali in judet propice desfasurarii acestui sport”, a declarat astazi, Gheorghe Flutur.

Cat priveste fotbalul, Gheorghe Flutur, considera ca acest sport reprezinta mai degraba un hobby pentru suceveni: “Avem vreo 5000 de fotbalisti legitimati, 64 de echipe de seniori, 32 de echipe de juniori, dar care au o foarte slaba reprezentare catre esaloanele superioare. In conditiile in care este clar ca baza avem, dar nu performam si la un nivel superior, constatam ca fotbalul in judetul Suceava este mai mult un hobby.”

In final, presedintele Consiliului Judetean s-a aratat interesat de dezvoltarea unor sporturi pe care crede ca se pot imbina cu turismul. Gheorghe Flutur s-a referit aici la sporturile de iarna, echitatie, natatie, tir cu arcul si tirul sportiv.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Flutur, despre sportul sucevean"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*