Festivalul “Zilele Sportului Școlar” a ajuns la final

Marti s-a încheiat cea de-a 20-a editie a Festivalului „Zilele Sportului Scolar”. La evenimentul desfasurat la Putna pe parcursul ultimei saptamâni au participat peste 1.700 de elevi si 80 de profesori din mai multe judete ale tarii si din Republica Moldova.

Editia aniversara din acest an a debutat pe 1 iunie, iar la festivitatea de deschidere au participat, printre altii, jucatorul lui FC Botosani – Mihai Roman, capitanul Politehnicii Iasi – Florin Plamada si fostii mari handbalisti Florin Ciubotariu si Cristi Adomnicai.

În prima zi a evenimentului, peste 350 de elevi s-au întrecut la handbal si sah. La competitia de sah au participat 30 de copii, iar la cea de handbal au fost prezente 28 de echipe.

Festivalul „Zilele Sportului Scolar” a continuat vineri, cu competitii de tenis de masa, badminton, tenis de câmp si fotbal fete, la care au participat peste 250 de elevi din judetele Suceava, Botosani si Bacau.

Ziua de sâmbata a fost destinata atletismului, cu probe de alergare viteza, aruncarea mingii de oina, cros, saritura în lungime si stafeta 4×200 de metri. Peste 300 de elevi si profesori de la 20 de scoli au participat la probele de atletism si crosul Ziua Olimpica de la Putna.

Duminica s-au desfasurat meciurile de fotbal pentru baieti. La startul întrecerii au fost prezente 52 de echipe, cu peste 600 de elevi si profesori din România si Republica Moldova. Competitiile s-au desfasurat pe patru categorii de vârsta si au fost organizate cu sprijinul Primariei Putna si Asociatiei Judetene de Fotbal Suceava. Printre invitatii speciali s-a numarat si arbitrul international Sebastian Gheorghe.

Marti, în ultima zi a Festivalului „Zilele Sportului Scolar”, s-a jucat rugby tag mixt si oina baieti si fete. Au fost 11 echipe de rugby tag si patru de oina.

Timp de o saptamana, Scoala din Putna a fost polul sportului scolar din zona si chiar din judet. A fost o editie aniversara, incununata cu succes si apreciata de toti participantii”, a precizat promotorul festivalului, Ciprian Cretan, care a tinut sa multumeasca invitatiilor speciali si partenerilor Ocolul Silvic Putna, Fundatia “Te aud Romania” si Academia Olimpica Romana.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *