Festival atletic în Areni

Stadionul Areni va găzdui mâine cea de-a VII-a ediţie a Grand Prix-ului “Cristina Casandra”. Organizată de către atleta Cristina Casandra, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport şi clubul CSM Suceava, întrecerea din acest an a fost comasată cu cea de-a XXIII-a a Cupei Sucevei la atletism şi va conţine un adevărat festival atletic, cu 34 de probe de concurs la şase categorii de vârstă.

Promotorul acestui eveniment, Cristina Casandra s-a arătat foarte încântată de faptul că Grand Prix-ul carei poartă numele are deja în spate o tradiţie de şapte ani, cât o viaţă de preşcolar.

“Îmi pare bine şi sunt foarte bucuroasă că am ajuns deja la a 7-a ediţie, am împlinit 7 ani, deci putem spune că mergem la şcoala în organizarea acestui Grand Prix. Chiar dacă trecem printr-o perioadă puţin mai grea din punct de vedere financiar, am reuşit împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret să comasăm Grand Prix-ul Cristina Casandra împreună cu Cupa Sucevei, în ideea de a pregăti un festival atletic”, a spus atleta suceveană, care a precizat că scopul principal al Grand Prix-ului “Cristina Casandra” este promovarea mişcării în rândul copiilor. “Ideea de bază este promovarea sportului, promovarea mişcării în rândul copiilor. De aceea sunt binevenţi atât copiii care nu se pregătesc în cadru organizat, cât şi cei legitimaţi. Speram să avem cât mai mulţi copii la start. Sperăm să avem parte de o vreme bună, pentru ca probele de alegări lungi vrem să le ţinem pe pista stadionului. Dacă vremea nu ne va ajuta tot concursul se va deşfăsura în sală”, a menţionat Cristina Casandra.

La rândul său, directorul adjunct al clubului CSM Suceava, Valerică Gherasim, consideră că Grand Prix-ul “Cristina Casandra” le oferă antrenorilor un bun prilej de a descoperi noi talente ale atletismului.

“Suntem mândri că avem astfel de sportivi în randul nostru şi încă o dată ţin să-i mulţumesc pentru rezultatele avute de-a lungul timpului. Cristina Casandra, printre rezultatele pe care le-a avut în cei 14 ani, printre care două recorduri mondiale şi calificări la Olimpiade, este un model pentru sportivii care vin din urmă. Drept dovadă este şi implicarea în acest Grand Prix, pe care îl organizează an de an. S-au văzut, s-au remarcat şi s-au selectat numeroşi atleţi care au avut ulterior rezultate. Acest concurs este benefic chiar şi pentru atletismul naţional, pentru că sportivii descoperiţi aici au fost medaliaţi şi au reprezentat România la multe concursuri”, a spus Valerică Gherasim.

Prezent la conferinţa de presă premergătoare evenimenului atletic de mâine, Cristi Bărculescu, directorul DJST Suceava, a ţinut să le muţumească soţilor Casandra pentru modul în care s-au implicat în organizarea acestui concurs.

“Şi în acest an, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava, împreună cu Clubul Sportiv Municipal Suceava şi Asociaţia Judeţeană de Atletism vor organiza a 23-a ediţie a Cupei Sucevei la atletism şi a 7-a ediţie a Grand Prix-ului Cristina Casandra. Mulţumim familiei Casandra pentru implicarea pe care o are în organizarea acestui concurs, mai ales că Silviu şi Cristina vor acorda şi premii în bani la categoria Open. Vom avea o zi lungă de concurs, ţinând cont că vor fi 34 de categorii premiate”, a declarat directorul DJST Suceava, Cristi Bărculescu.

Festivalul atletic de pe Areni va debuta mâine dimineaţă şi va conţine următoarele probe de concurs: 60, 200, 800, 1500 de metri şi lungime, probe care se vor desfăşura la şase trei categorii de vârstă, copii, juniori III şi juniori II, atât la masculin, cât şi la feminin., Categoria open conţine o probă de 3.000 de metri, masculin şI feminin, şi o probă de ştafetă 4 x 400 de metri, masculin şi feminin. “Premiile la categoria Open vor fi în bani: locul I – 100 de lei, locul II – 50 de lei şi locul III – 30 de lei. Ştafeta câştigătoare va primi Cupa Sucevei şi un premiu de 100 de lei”, au anunţat organizatorii.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Festival atletic în Areni"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*