Este oficial! Sebastian Gheorghe va arbitra la Euro

Sebastian Gheorghe

UEFA a anunțat marți echipele complete de arbitri care vor conduce cele 51 de meciuri de la EURO 2016, programat între 10 iunie și 10 iulie în Franța. Asistentul sucevean Sebastian Gheorghe se regăsește în brigada lui Ovidiu Hațegan pentru turneul final, împreună cu Octavian Șovre. Alexandru Tudor și Sebastian Colțescu figurează ca arbitri asistenți adiționali, iar Radu Ghinguleac va fi arbitru de rezerva.

În total, 112 arbitri vor participa la un workshop pregătitor pentru EURO 2016, între 18 şi 21 aprilie, lângă Paris. Echipele de arbitri se vor pregăti împreună, vor da probe fizice şi vor revedea aplicarea instrucţiunilor tehnice pentru competiţie cu acest prilej, iar dintre aceştia 94 vor reveni pe 6 iunie în Franţa.

Brigada formată din Ovidiu Hațegan, Sebastian Gheorghe și Octavian Șovre a arbitrat în acest sezon trei meciuri în grupele Champions League: Dinamo Zagreb – Arsenal , Shakhtar Donetsk – Malmo și Benfica – Atletico Madrid. Săptămâna trecută cei trei au fost delegați la meciul dintre Tottenham și Fiorentina, din cadrul manșei secunde a șaisprezecimilor de finală din Europa League.

Sebastian Gheorghe, care pe 7 martie va împlini 40 de ani, a început arbitrajul în timpul liceului, la îndemnul tatălui său, Constantin Gheorghe, și a debutat în Liga I în noiembrie 2006, la un meci între Gloria Bistrița și Sportul Studențesc. Actualul președinte al Comisiei Județene a Arbitrilor Suceava este asistent FIFA din anul 2009.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Este oficial! Sebastian Gheorghe va arbitra la Euro"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*