Eliminati la masa verde…portugheza!

Duminica trecuta, 25 iulie, echipa de fotbal a imigrantilor romani din Portugalia urma sa intalneasca, in sferturile de finala ale celei de-a II-a editii a Campionatului Mondial de fotbal rezervat imigrantilor,formatia Angolei,campioana en-titre.

La ora prevazuta, adica 15.30, pe terenul din Lumiar,a fost prezenta insa o singura echipa:cea a Romaniei!!! Care,a asteptat, in teren, langa brigada de arbitri portugheza, mai bine de o jumatate de ora! Ce spune orice Regulament de fotbal din intreaga lume? 3-0 pentru Romania si calificarea in semifinalele competitiei!

Singurul lucru demn de remarcat a fost insistenta organizatorilor, presiunea pe care au pus-o pe conducatorul delegatiei Romaniei, de a accepta amanarea partidei pentru ora 21.00 in seara aceleeasi zile. Conducatorul roman a avut insa demnitatea sa refuze toate propunerile organizatorilor portughezi si sa alinieze la centru echipa Romaniei la ora prevazuta in program.

Urmarea e parca dintr-un film SF. In noaptea de luni spre marti, 26 spre 27 iulie, Comisia de Organizare a decis fara a aduce nici un argument cat de cat plauzibil, rejucarea partidei Romania-Angola, miercuri, 28 iulie, de la ora 21.30. Echipa Romaniei a contestat aceasta decizie, dar nu a primit nici un raspuns, cu toate ca anuntase inca dinainte de inceperea competitiei ca romanii nu pot juca decat sambata dupa ora 18.00 sau duminica, deoarece in rest sunt la lucru!

Nesimtirea organizatorilor a mers atat de departe incat in zilele de marti si miercuri n-au raspuns nici macar apelurilor telefonice ale membrilor Ambasadei Romaniei,care au incercat sa lamureasca situatia. In aceste conditii, delegatia Romaniei a decis sa se retraga, miercuri dupa-amiaza, din competitie. A doua zi, organizatorii au anuntat retragerea echipei noastre, dar nu au acordat meci castigat cu 3-0 Angolei, aceasta promovand in semifinale pe..furis!

Demn de mentionat este ca, prin eforturile capitanului formatiei Romaniei, Jorj Mitoi si ale secundului Vali Lupsoiu, formatiile Moldovei, Braziliei si Nigeriei s-au solidarizat formal cu echipa Romaniei. O zi mai tarziu, nigerienii aveau sa plateasca scump acest act de curaj si onestitate, fiind eliminati din turneu dupa ce invinsesera pe teren formatia Capului Verde!

Finala s-a jucat ieri intre “favoritele” organizatorilor, selectionatele Angolei si Capului Verde. Au castigat capoverdienii(partenerii de grupa ai Romaniei) cu scorul de 1-0. In finala mica, Brazila a trecut de Moldova cu 12-11 dupa loviturile de departajare, in urma unui meci in care arbitrii portughezi au taiat iarasi partea leului pentru fostele lor.. colonii.

Felicitari deci intregii echipe a Romaniei – care a pierdut un singur joc in acest turneu, in fata actualei campioane mondiale, desi a intalnit pe traseu si Germania si Angola, finalista acestei editii si fosta campioana-din randurile careia s-au remarcat in mod special suceveanul Florinel Bordianu, capitanul Jorj Mitoi, Madalin Florea, Dani Caprar, Bogdan Hritcu, Mario Bosinceanu, Nicu Zavoianu,Costel Budeanu, Marius Camen, Ioan Filip, Horia Maria precum si antrenorii Constantin Amarie si Valentin Lupsoiu.

In dimineata zilei de sambata, conducatorul delegatiei Romaniei, jurnalistul sucevean Florin Constantin a suferit un atac de cord, starea sa actuala fiind stabila dar, in continuare, grava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Eliminati la masa verde…portugheza!"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*