E timpul primei victorii

CSU Suceava revine la finalul acestei săptămâni în faţa propriilor suporteri, echipa antrenată de Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu urmând să primească mâine, cu începere de la ora 17.00, în sala Liceului cu Program Sportiv, replica nou-promovatei HC Vaslui, într-un meci din etapa a VIII-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

Ultimii în clasament, fără nici măcar un punct acumulat de la startul actualului sezon, universitarii anunţă la unison că a sosit vremea să spargă gheaţa, chiar în faţa fostului lor antrenor Leonard Bibirig. “A sosit timpul să câştigăm primele puncte în campionat. Ştim că ne aşteaptă un meci dificil, la fel ca precedentele. Cunoaştem adversarul destul de bine. Întâlnim o echipă disciplinată, care are în componenţă câţiva jucători cu mare experienţă în Liga Naţională, iar aici mă refer la Bogdan Pralea, Sandu Iacob sau Mădălin Ţuţu. Ne-am pregătit destul de bine în această săptămână şi trebuie în primul rând să ne gândim la jocul nostru, la cum putem contracara armele adversarului. Ne asemănăm ca joc, ca viteză de joc, cu cei de la Vaslui, diferenţa este că ei au câştigat şi ceva puncte. Cred că va fi un meci în care echipa care va greşi mai puţin, va avea câştig de cauză. Sper să fim noi aceea la finalul jocului”, a declarat antrenorul Răzvan Bernicu.

Tehnicianul “studenţilor” consideră că puncte puse la bătaie în jocul de mâine vor conta dublu în economia campionatului, ţinând cont că CSU Suceava şi HC Vaslui s-ar putea reîntâlni în play-out. “E un meci important. Vor conta foarte mult punctele pe care le obţinem cu echipele cu care ne vom lupta în play-out. Campionatul este însă lung. Surprize au fost si vor mai fi. Să luăm exemplu celor din Călăraşi, care au rezultate neaşteptate. Sperăm ca la finalul sezonului regulat să intrăm cu cât mai multe puncte”, a spus Răzvan Bernicu, care a negat faptul că cele şase înfrângeri consecutive de la startul actualului sezon ar fi provocat un blocaj psihic la echipă. “Noi am trecut şi anul trecut prin astfel de momente. Şi atunci am pierdut în primele etape, la diferenţa mult mai mari de scor. Echipa noastră este tânără, este în formare. Pentru moralul băieţilor va conta foarte mult prima victorie. Nu cred neapărat că este vorba de un blocaj psihic. Sunt mici aspecte care fac diferenţa într-un meci, cum a fost şi la Turda. Acolo diferenţa au făcut-o jucătorii cu experienţă ai gazdelor, jucători pe care noi nu-i avem la ora actuală”, a menţionat antrenorul sucevean.

Mihai Sandu, unul dintre coordonatorii echipei sucevene, se aşteaptă la un meci de luptă în faţa Vaslului şi a îndemnat suporterii să vină în număr cât mai mare la sala. “Va fi un meci echilibrat, un meci de luptă. Este timpul să câştigăm şi noi primele puncte în campionat. Am încredere că putem obţine prima victorie. Aşteptăm un număr cât mai mare de suporteri la sala pentru a ne susţine. Sper să le facem o bucurie”, a declarat Mihai Sandu, la conferinţa de presă.

La rândul său, Tiberiu Popovici, speră ca echipa suceveană să nu mai scape victoria printre degete, în ultimele minute, aşa cum s-a întâmplat la unele meciuri din actualul sezon. “Va fi un meci foarte dificil, pentru că amândouă echipele avem foarte mare nevoie de puncte. Avem şi stiluri apropiate de joc, dar sperăm să nu mai facem acele greşeli pe final de meci, să alergăm, să muncim tot meciul, iar în ultimele minute adversarul să facă diferenţa. Sper să avem parte şi de un arbitraj cât mai corect şi să reuşim să luăm cele trei puncte. Punctele ne interesează în mod special”, a declarat handbalistul venit de la Dunarea Calarasi.

Referitor la arbitraj, confruntarea de mâine dintre CSU Suceava şi HC Vaslui va fi condusa de o brigada buzoiană formata din Georgian Băducu si Răzvan Voicu.

Programul etapei a VIII-a:
Dinamo Bucureşti – Potaissa Turda 26-20
Ştiinţa Bacău – Pandurii Târgu Jiu
CSU Suceava – HC Vaslui
Poli Timişoara – Steaua Bucureşti
CSM Bucureşti – HC Odorhei
Dunărea Călăraşi – Minaur Baia Mare
HCM Constanţa va sta în această rundă.

CSU Suceava şi HC Vaslui s-au întâlnit ultima oară la Memorialul “Mihai Mironiuc” din luna august. “Studenţii” s-au impus atunci, în faţa vasluienilor, cu scorul de 30-29.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *