După puncte în Banat

conferinta CSU Suceava

CSU Suceava încheie turul Ligii Naţionale de handbal masculin cu o deplasare foarte lungă, la peste 600 de kilometri de casă, tocmai pe terenul Politehnicii Timişoara, ocupanta locului 9 în clasamentul la zi. Cu un drum de 12 ore în faţă, “studenţii” au plecat ieri, cu noapte-n cap spre Banat, de unde speră să nu întoarcă cu mâna goală.

“Ne aşteaptă un meci foarte dificil, contra unei echipe care are în componenţă jucători experimentaţi ca Irimescu şi Fenici. Noi ne-am pregătit însă foarte bine în această săptămână şi mergem să luăm cel puţin un punct din acest meci. Sunt convins că vom face un meci bun şi nu vom dezamăgi. Am vizionat ultimul meci al timişorenilor, am văzut punctele lor slabe şi stim unde să îi atacăm”, a declarat suceveanul Mihai Sandu, înaintea meciului programat astăzi, cu începere de la ora 17.00, în Sala Sporturilor din Timişoara. Sandu a vorbit şi despre ex-universitarul Florin Ciubotariu şi despre cum poate fi învinşi bănăţenii: “Ciubotariu este un jucător experiementat, care ne ştie bine, dar cred că într-un joc rapid nu ne-ar pune mari probleme. Timişoara are alţi jucatori care ne pot pune probleme mult mai mari.”

Davidovic va evolua cu mască de protecţie

La rândul său bosniacul Marko Davidovic, cel care va evolua în meciul de astăzi cu o mască de protecţie, speră ca “studenţii” să se întoarcă victorioşi de pe malul Begăi. “Venim după meciul cu Constanţa, în care am jucat foarte bine, dar experienţa lor a făcut să se termine egal. Timişoara este o echipă puternică, cu mulţi jucători buni, ca de exemplu interul dreapta Grigoraş. Noi ne-am pregătit bine, vom lupta ca de obicei şi sper să câştigăm. Am nasul rupt, dar clubul mi-a cumpărat o mască şi voi juca cu ea la Timişoara. Cu Constanţa am riscat jucând fără mască, dar am luat un punct şi asta este cel mai important”, a declarat coordonatorul formaţiei sucevene.

Bernicu, preocupat de linia de 9 metri a adversarilor

Răzvan Bernicu este preocupat de stare fizică a elevilor săi, căci atmosfera din vestiar este la cote ridicate după egalul obţinut în faţa campioanei HCM Constanţa. “Încă ne revenim după acea serie de trei meciuri într-o săptămână. În primul rând ne aşteaptă un drum lung până la Timişoara. Noi, după egalul cu Constanţa avem o stare de spirit bună. Baieţii îşi revin din punct de vedere fizic şi sper ca sâmbătă să fie toţi apţi”, a declarat antrenorul sucevean, care enumerat şi punctele foarte ale adversarilor: “Politehnica este un club care a investit mult în vară, a adus jucători valoroşi, nu trebuie să le mai fac vreo prezentare. Ne preocupă în primul rând linia lor de 9 metri, unde îi au pe Fenici, care le face tot jocul, şi doi interi în formă. Cel puţin Grigoraş în ultimele meciuri a fost principala lor armă de atac. La fel au jucători cu experienţă şi în poarta, pe pivot şi extreme.”

Echipa suceveană nu va putea miza la Timişoara pe aportul a trei jucători, este vorba de Eros, Petrea şi portarul Cristi Tcaciuc, toţi trei fiind accidentaţi pe termen lung. Costea este la rândul lui incert.

Constantin ŞtefanŞtefan cunoaşte la perfecţie jocul sucevenilor

De partea cealaltă, antrenorul Constantin Ştefan are tot lotul la dispoziţie, dar nu se aşteaptă ca CSU Suceava, penultima clasată, să fie o pradă uşoară. “Încheiem turul de campionat, nu este o stare prea bună după eşecul greu de digerat de la Bucureşti, dar suntem angrenaţi într-o competiţie importantă şi trebuie să trecem cât mai repede de momentul acesta şi sâmbătă să facem un meci care să ne aducă victoria. Întreg turul a fost foarte echilibrat, rezultate contradictorii, răsturnări de scor. Să nu uităm că şi Suceava etapa trecută a făcut egal acasă cu campioana HCM Constanţa. Vor veni să-şi joace şansele, au moral bun, comparativ cu noi care venim după o înfrângere greu de acceptat. Încercăm să ne pregătim tactic să putem să găsim soluţii pentru apărarea avansată a sucevenilor. E echipa care joacă cel mai mult şi cel mai bine contraatacul, faza a doua şi repunerea rapidă de la centru şi trebuie să fim foarte atenţi şi la repliere”, a spus în presa locală antrenorul Politehnicii Timişoara.

Programul etapei a XIII-a:

Steaua Bucureşti – Dunărea Călăraşi
Poli Timişoara – CSU Suceava
Pandurii Târgu Jiu – Minaur Baia Mare
HC Odorhei – Potaissa Turda
Ştiinţa Bacău – CSM Bucureşti
HCM Constanţa – Dinamo Bucureşti
HC Vaslui va sta în această rundă.

Meciul de la Timişoara va fi arbitrat de brigada clujeană Barbu/Badiu.

COMENTARII:

1 Comentariu la "După puncte în Banat"

  1. In primul meci al etapei, Steaua – Dunarea Calarasi 31-29. In ciuda infrangerii, portarul oaspetilor, ex-suceveanul Iulian ANDREI, a facut o partida foarte buna (14 interventii, inclusiv o aruncare de la 7 metri executata de chilianul Salinas).

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*