Doroftei contra, Lungu pro

Ovidiu Doroftei a fost cel mai vehement membru al Consiliului Local la adresa finantarii din bani publici a echipei de fotbal Rapid Suceava. Joi, inainte de inceperea votarii proiectului prezentat de gruparea din Areni, viceprimarul Sucevei a adus în discuţie zvonurile conform cărora Rapid Suceava nu a jucat toate meciurile pe teren şi a făcut referire chiar la ultima etapă, când formaţia antrenată de Bogdan Tudoreanu a pierdut cu scorul de 1-3 în faţa echipei FC Voluntari, după ce la pauză conducea cu 1-0.

doroftei„Iata ca si dupa ultimul meci circula tot felul de zvonuri si tot felul de barfe pe marginea fenomenului fotbalistic din Suceava. Eu nu pot sa ma pronunt ca mi s-a parut ceva suspect pentru ca nu am fost la meci. Nu putem neglija asta, iar intrebarea care planeaza este in ce masura este legal ceea ce se intampla acolo, daca este legala aceasta procedura si cum vom raspunde noi vis-a-vis de performantele pe care le inregistreaza sau nu le inregistreaza aceasta echipa. Sumele cele mai mari s-au dus de-a lungul timpului la fotbal si stau si ma gandesc ca daca am lua aceste sume in cativa ani de zile am reusi sa stimulam si sa incurajam miscarea si sportul de masa. Sportul profesionist ar trebui sa isi gaseasca alte surse de finantare si sa nu se bazeze in principal pe bugetul local. Noi ar trebui sa amenajam niste spatii unde copiii din Suceava sa faca sport si sa se relaxeze”, a spus Ovidiu Doroftei.

Şi primarul Ion Lungu este nemulţumit de ultimele rezultate înregistrate de Rapid, dar îşi doreşte ca municipalitatea să susţină în continuare echipa de fotbal.

Lungu“La inceputul anului, cand noi am aprobat acest buget, echipa era acolo in carti pentru ca a avut un tur foarte bun. Si eu sunt dezamagit de ceea ce se intampla acum, cu aceste infrangeri pe banda rulanta si cu aceste scoruri rusinoase. Sa nu uitam ca noi dam acesti bani pentru a face imagine Municipalitatii. Pe de alta parte, nu este obligatoriu ca aceasta suma sa o dam in totalitate. Vom vedea cum evolueaza lucrurile acolo si vom putea sa luam alte decizii daca va fi cazul. Procedura de licitatie a fost indeplinita, iar documentele lor sunt in regula. Din cauza tuturor acelor legende care circula la echipa de fotbal nici eu nu nu mai merg pe stadion de vreo trei ani de zile. Chiar si asa urmaresc meciurile, pe ultimul l-am vazut din birou si m-am bucurat foarte tare ca era 1-0 la pauza. S-a terminat 1-3, dar trebuie sa dam prezumtia de nevinovatie, pana acum nu a venit nimeni sa spuna concret ce s-a intamplat. Conform reactiilor oficiale, au cazut fizic si psihic. Eu zic ca totusi painea si cutitul sunt in mana noastra, iar in cazul in care lucrurile nu evolueaza cum trebuie nu vom achita in totalitate aceasta suma sau chiar vom suspenda finantarea”, a spus Ion Lungu.

Lobby-ul facut de primar nu i-a sensibilizat pe alesii locali. Pentru a fi aprobate cele 10 miliarde de lei vechi, era nevoie de 12 voturi „pentru”, însa doar 11 dintre cei 18 consilieri prezenţi la şedinţă au fost de acord cu proiectul depus de Rapid CFR Suceava.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

4 Comentarii la "Doroftei contra, Lungu pro"

  1. salut decizia consilierilor de astazi.o decizie fffff inteleapta.footbalul la sv e o .mai bine directionati banii acestia spre alte sporturi unde cuvantul de ordine e PERFORMANTA nu mediocritatea.

  2. Investiti in juniori, daca vreti performanta !

  3. Noul slogan al Sucevenilor! Bun venit in orasul pavelelor !

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*