Dornenii aleargă de Revelion

Cristian Prasneac si Andrei Leanca isi vor petrece Revelionul in Austria. Cei doi atleti legitimati la Csm Dorna Vatra Dornei vor alerga in ultima zi a anului la traditionalul concurs international gazduit de localitatea Linz.

Prezent la aceasta intrecere pentru al treilea an consecutiv, Cristian Prasneac va concura in proba de 10 kilometri, in vreme ce elevul sau, Andrei Leanca s-a inscris la startul cursei de 7 kilometri. La maratonul de la Linz vor participa concurenti din aproximativ 30 de tari, printre care si kenianul Leonard Komon, campion olimpic si mondial pe distantele de 10.000 si 15.000 de metri, plus alte cateva nume sonore din atletismul de anduranta precum marocanul El Qady Najim, kenianul Bett Josphat sau etiopeanul Regasa Zelalem-Bacha.

Sunt onorat ca voi lua parte la acest eveniment major, pentru ca putini atleti din Suceava au sansa sa fie invitati la un grand prix de nivel mondial, unde vor participa sportivi din 30 de tari. Sper ca voi reusi sa fac o impresie buna, întrucât toti atletii de elita vor fi recompensati cu prime de start pe masura. Am inceput pregatirea pentru viitorul sezon inca de la sfrasitul lunii noiembrie si sper ca, prin evolutia mea si a lui Andrei, sa nu-l facem de ras pe impresarul nostru”, a spus Prasneac la plecarea spre Linz.

De altfel, la editia de anul trecut a intrecerii de la Linz, sportivul dornean Andrei Leanca a ocupat pozitia secunda la categoria de varsta “elevi sub 15 ani”, acolo unde s-a alergat pe o distanta de 1.700 de metri.

Exit mobile version