Dorin Goian va renunţa la funcţia de preşedinte-executiv al clubului Foresta

Foresta este pe cale sa ramana fara principalul vector de imagine din fruntea clubului, dupa ce Dorin Goian a anuntat ca intentioneza sa renunte la functia de presedinte-executiv al echipei sucevene, dupa doar sase luni de mandat.

Motivul? Fostul international roman este dezamagit de faptul ca autoritatile locale nu si-au onorat promisiunile si nu au alocat echipei locale de fotbal intregul buget promis pe anul trecut. Mai exact, ultima transa de bani, in valoare de 250.000 de lei, nu a mai ajuns in visteria clubului de pe Areni. Din aceasta cauza, „galben-verzii” se confrunta in acest moment cu mai multe probleme de ordin financiar: nu au putut achita toate darile la stat pe 2016 si risca sa le fie blocate conturile, au ramas cu salariile restante catre jucatori pe luna decembrie si se vad in imposibilitatea de efectua cantonamentul de iarna.

Ma vad in situatia sa renunt la functia de presedinte pentru ca oamenii care m-au convins sa vin la Foresta nu s-au tinut de cuvant. Ma refer si la cei din Consiliul de Administratie al clubului. Mi s-a promis ceva in vara, dar din pacate promisiunile nu au fost onorate pana la capat. Desi aveam deconturile facute si am asteptat pana la finalul anului trecut, nu am mai primit ultima transa de bani din bugetul de anul trecut. Plus ca mai aveam de primit o restanta in valoare de 35.000 de lei din transa a doua de buget. Ori, acesti bani sunt pierduti. Clubul nu-i mai poate accesa in 2017. La inceputul sezonului ne-am facut niste calcule cat sa ne cuprinda plapuma, calcule care, in lipsa acestor bani, nu ne ies la socoteala. Si asa bugetul nostru era mic comparativ cu al altor echipe din Liga a II-a. Macar sa se achite acel buget in totalitate. Nu am cerut niciun leu in plus, doar ce ni s-a promis la inceputul anului. Din pacate, la Suceava, a devenit o obisnuita ca echipa locala de fotbal sa nu primeasca intreg bugetul promis pe un an”, a declarat Dorin Goian.

Fostul international spera ca succesorul sau in functia de presedinte al Forestei sa reuseasca mai mult. “Nu am fost cel mai bun presedinte de club, dar am jucat la un anumit nivel si stiu cum reactioneaza un jucator cand e vorba de bani. In afara tarii, oamenii se tin de cuvant. Cand am venit in vara la Foresta, jucatorii care au ramas in lot aveau restante salariale de patru luni de zile, dar am reusit incet-incet sa-i aduc cu banii la zi. Sper ca persoana care va veni in locul meu sa faca mai multe. De cand am venit presedinte, cred ca s-a auzit de Suceava in plan fotbalistic mai mult ca oricand in ultimii ani”, a precizat Goian.

1.700.000 de lei a fost bugetul promis Forestei de catre Primarie in anul 2016.

1.415.000 de lei este suma ajunsa in conturile clubului sucevean in anul 2016.

Cu sau fara fostul international Dorin Goian in functia de presedinte, lotul divizionarei secunde Foresta ar trebui sa se reuneasca miercuri, pe stadionul Areni, in vederea inceperii pregatirilor pentru partea secunda a Ligii a II-a.

Exit mobile version