Dorin Goian: „Chiar cred că ne putem califica, putem să-i batem pe olandezi”

Dorin Goian, artizanul singurei victorii a României în istoria partidelor directe cu Olanda, consideră că “tricolorii” pot repeta isprava din 2007 în meciul de marți seară, când îi vor reîntâlni pe “batavi” în optimile de finală ale EURO 2024.

Fostul internațional sucevean crede că organizarea în defensivă, norocul și emulația care s-a creat în jurul naționalei lui Edi Iordănescu pot face diferența în favoarea “tricolorilor”. “Eu chiar sunt încrezător și chiar nu sunt vorbe în vânt. Chiar cred că ne putem califica, putem să-i batem pe olandezi. Am fost în Germania și înainte de meciuri prin fun-zone. Avem vibe-ul ăsta mișto, care este în jurul echipei naționale. De mult n-a mai avut echipa națională așa un vibe și toată lumea chiar să fie la unison, să țină cu echipa națională.

Cu Olanda, plecăm cu a doua șansă. Dar suntem într-un moment bun și, atunci când joci cu un adversar de calibrul acesta, ai nevoie de o organizare bună, de o defensivă foarte bună, să pregătești cum trebuie jocul și să faci un meci spre perfect. Ca să emiți pretenții la victorie, trebuie să faci aceste lucruri. Avem nevoie și de puțin noroc, clar, dar eu spun că România e într-un moment bun. Şi putem produce surpriza. Defensiv trebuie să fim foarte buni, pentru că de marcat sunt sigur ca o vom face”, a spus Dorin Goian pentru de gsp.ro.

România și Olanda se întâlnesc în optimile de finală ale EURO 2024, marți, 2 iulie, de la ora 19.00, pe Stadionul Allianz Arena din Munchen.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *