Dorin Andrei Rusu, dublu campion naţional

Atletii cluburilor sucevene s-au intors cu 10 medalii de la Campionatele Nationale Indoor pentru seniori si tineret, competitie desfasurata in weekend, in sala „Lia Manoliu”, in prezenta a peste 300 de sportivi de la 84 de cluburi.

Performerul delegatiei sucevene a fost de departe Dorin Andrei Rusu, care a devenit campion national in probele de 1.500 si 3.000 de metri, atat la seniori, cat si la tineret. Pe langa cele patru medalii de aur, sportivul pregatit de Cristi Prasneac la CSM Dorna a reusit si recorduri personale in ambele probe.

Aflat in plina pregatire pentru Campionatele Europene Indoor de la Belgrad, Andrei Gag (CSU Suceava) a cucerit aurul national in proba de aruncarea greutatii, cu 19 metri si 39 de centrimetri. In aceiasi proba, Andrei Firfirica (CSU Suceava) a obtinut doua medalii: bronzul la seniori si argintul la tineret.

Proba feminina de aruncare a greutatii a fost dominata de Lenuta Burueana (CSU Suceava), care, cu un rezultat de 15 metri si 58 de centimetri, a devenit campioana nationala indoor atat la seniori, cat si la tineret. Gabriela Andreea Doroftei, sportiva pregatita de Erzilia Tampau la clubul CSM Suceava, a cucerit medalia de bronz in proba de 3.000 de metri la categoria tineret.

Exit mobile version