Doi suceveni la națională

Complexul Tulco din Tulcea va gazdui, la sfrasitul acestei saptamani, cea de-a doua editie a Campionatului European de Minifotbal, competitie rezervata amatorilor, care se desfasoara pe teren de dimensiuni reduse si care va reuni la start cele mai bune opt nationale de pe batranul continent, alaturi de Romania urmand sa mai participe Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Cehia, Slovacia, Grecia si Cipru. Campioana europeana en-titre la minifotbal, Romania va incerca sa-si apere titlul continental cu un lot de jucatori in care se regasesc si sucevenii Sorin Nicoara (foto) si Ovidiu Bosancu, ambii fiiind componenti ai formatiei Railex.

Chemat in premiera echipa nationala, Sorin Nicoara a recunoscut ca l-a luat prin surprindere aceasta convocare, dar nu a ascuns faptul ca isI doreste sa devina campion european alaturi de selectionata Romaniei. “Aceasta convocare a venit ca un tronc pentru mine. Nu ma asteptam sa fie chemat la nationala, pentru ca nu am facut nimic altceva decat sa joc fotbal, sa fac ce-mi place cel mai mult. Este o atmosfera frumoasa la echipa, colectivul este format din jucatori buni, reprofilati de la jocul de pe teren mare, iar acum, chiar daca exista putina presiune pe noi, nu ne dorim decat sa castigam titlul european, acesta fiind si obiectivul nostru pentru care am venit aici”, a spus Sorin Nicoara.

La randul sau, selectionerul Tiberiu Lajos, a recunoscut ca Romania se afla printre favoritele la castigarea trofeului european, precizand ca a apelat la cativa jucatori noi precum Nicoara sau Bosancu pentru a avea la dispozitie cat mai multe formule de joc la turneul de la Tulcea. “România se afla cu siguranta printre favorite, însa trebuie sa tinem cont de valoarea adversarelor. Nu va fi un turneu usor. Am pornit pregatirea lotului cu gândul sa acoperim cât mai multe formule de joc cu care sa reusim sa ne surprindem adversarele. Lotul este format din câtiva veterani care stiu, deja, care este nivelul si încarcatura emotionala a unei competitii internationale, alaturi de un numar de tineri al caror talent s-a facut remarcat la turneele nationale disputate in vara la Timisoara si Sibiu”, a declarat Tiberiu Lajos.

La randul sau, presedintele Federatiei Romane de Minifotbal, Razvan Burleanu a remarcat modul in care s-a dezvoltat acest sport in ultimii ani in tara noastra si si-a exprimat speranta ca “tricolorii” isi vor apara cu succes trofeul european castigat anul trecut la Bratislava. „Pentru noi, acest eveniment de calibru european vine sa confirme faptul ca suntem pe drumul cel bun. Sunt putine sporturi unde România exceleaza, si suntem mândri ca la ora actuala, zeci de mii de români joaca saptamânal minifotbal în mod organizat, si ca finalitatea acestor competitii locale si nationale este, iata, un turneu european unde noi speram sa aducem un nou trofeu pentru România”, a declarat presedintele Razvan Burleanu.

Sorin Nicoara si Ovidiu Bosancu au intrat in vizorul echipei nationale de minifotbal a Romaniei in urma evolutiilor pe care le-au avut, in vara trecuta, la turneul final al Campionatului National de la Timisoara, acolo unde au fost medaliati cu bronz, si la Cupa Railex de la Suceava, unde au castigat trofeul alaturi de echipa gazda. La echipa de club, Sorin Nicoara este al doilea golgheter al celor de la Railex cu 9 goluri marcate in primele sapte jocuri ale acestui sezon, in vreme ce Bosancu, un jucator cu valente defensive, a inscris de doua ori in prima jumatate a turului din cadrul Campionatului Judetean de Minifotbal din Suceava.

Romania va miza la Campionatul European de Minifotbal pe urmatorii jucatori: Matcaboje Cornel (Magic Iasi), Popa Cristian (WMT Timisoara) – Stan Romeo (CJ Buzau), Lungu Alin (CJ Buzau), Bosancu Ovidiu (Railex Suceava), Beko Gabor (Autoland Hosu Zalau), Alin Cruceanu (Teramold Iasi), Nicolin Miroslav (Glissando Timisoara), Milan Marius (CJ Buzau), Marian Anton (Magic Iasi), Sorin Ghius (Grafit Bacau), Nicoara Sorin (Railex Suceava), Szeles Tibor (Euroglia Nusfalau), Dumitru Claudiu (Club AS Timisoara), Popa Florin (Tulcea).

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Doi suceveni la națională"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*