Doi suceveni la Europene

Andrei Leanca si Ioana Pascar au participat ieri la prima etapa a Campionatului National de Alergare Montana de la Slanic Prahova, concurs ce a constituit criteriu de selectie pentru campionatul balcanic si cel european de alergare montana.

Legitimat la CSM Dorna Vatra Dornei, acolo unde se pregateste sub comanda antrenorului Cristian Prasneac, sportivul Andrei Leanca a obtinut biletele pentru intrecerile europene de alergare montana, dupa ce a ocupat locul secund in proba de 8.000 de metri rezervata juniorilor, acolo unde a trecut linia de sosire cu timpul 30 de minute si 51 de secunde, la doar noua secunde in urma primului clasat.

O evolutie buna a avut si Ioana Pascar de la LPS Suceava, sportiva antrenata de Iustin Tatarau obtinand calificarea la campionatele balcanice si europene, dupa ce a ocupat locul al treilea la Slanic Prahova, in cursa de 4.000 de metri destinata junioarelor, unde a trecut linia de sosire cu timpul de 18 minute si 9 secunde.

“As vrea sa multumesc pe acest rezultat celor din conducerea Primariei Municipiului Vatra Dornei si firmei Constructim. Acest loc doi a fost oarecum un dus rece pentru Andrei, tinand cont ca obiectivul nostru este cucerirea unei medalii la campionatul balcanic si la cel european”, a precizat Cristian Prasneac.

Etapa I a Campionatului National de Alergare Montana a reunit peste 50 de atleti.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *