DJST Suceava a anunțat topul celor mai buni sportivi din județ în anul 2018

Cosmin Pascari a fost desemnat cel mai bun sportiv al judetului Suceava in 2018, in ancheta anuala realizata de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret. La doar 20 de ani, canotorul pregatit de Ioan Despa la CSM Suceava a cucerit anul trecut trei titluri de campion mondial si european, dintre care unul la seniori, performante care l-au propulsat catre clubul CS Dinamo.

Pe locul secund in topul DJTS Suceava s-au situat, la egalitate de puncte, Maria Marinela Velicu si Dorin Dumitru Velicu, de la CSI Vatra Dornei, finalisti in proba de skeleton la Jocurile Olimpice de Iarna de la PyeongChang.

Podiumul celor mai buni sportivi din judetul Suceava in anul 2018 a fost completat de canotorul Florin Nicolae Arteni-Fintinaru (CSM Suceava), campion mondial de juniori si vicecampion olimpic de tineret la Buenos Aires.

Topul celor mai buni sportivi din judetul Suceava in 2018:

  1. Cosmin Pascari (CSM Suceava) – canotaj;
  2. Dorin Dumitru Velicu (CSI Vatra Dornei) si Maria Marinela Velicu (CSI Vatra Dornei) – skeleton;
  3. Florin Nicolae Arteni-Fintinariu (CSM Suceava) – canotaj;
  4. Alexandru Ciobica (CSM Suceava) – canotaj;
  5. Alexandru Mancas (CSTA Suceava) – radioamatorism;
  6. Lacrimioara Cojocariu (CSTA Suceava) si Ilie Cojocariu (CSTA Suceava) – navomodelism;
  7. Giani Anton (CSM Suceava) si Iulian Schiopoaia (CSM Suceava) – canotaj;
  8. Ioana Drobota (CSTA Suceava) – navomodelism;
  9. Andrei Danila (CSM Suceava) – tir cu arcul si Andrei Gafita (CSM Suceava) – atletism;
  10. Maria Ciobotariu (CSI Vatra Dornei) – sanie.

2018 a fost un an excelent pentru sportul de performanta din judetul Suceava, cu performante obtinute in conditii care nu s-au raportat la standardele actuale. Felicitari tuturor celor implicati in miscarea sportiva din judetul Suceava si in mod special celor care isi fac meseria cu daruire si reusesc sa treaca peste toate neajunsurile pentru a obtine rezultate notabile si pentru a organiza actiuni de promovare a sportului. Acest top reprezinta o ierarhie de moment in lungul si anevoiosul drum spre performanta. In anii trecuti, in acest clasament s-au regasit sportivi care ulterior au confirmat si au obtinut rezultate notabile pentru Romania, dar, din pacate, si sportivi care care au obtinut initial rezultate la nivel de juniori, iar apoi au renuntat la activitatea sportiva. Procesul de descentralizare care a inceput speram sa aduca si un plus de investitii in modernizarea bazelor sportive din judet. Daca vom investi acum in sport, sunt sigur ca mai tarziu vom investi mai putin in sanatate”,a declarat directorul Directiei pentru Sport si Tineret Suceava, Petrica Enache.

Topul a fost întocmit pe baza urmatoarelor criterii: nivelul performantei sportive sub aspect calitativ si apoi cantitativ, nivelul si importantta competitiei unde s-au realizat performantele sportive, nivelul de competitivitate din competitiile unde s-au realizat performantele sportive, interesul ,emulatia si impactul competitiei unde s-au realizat performantele, reprezentarea internationala a României si implicit a judetului Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "DJST Suceava a anunțat topul celor mai buni sportivi din județ în anul 2018"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*