Divizia Națională ar putea reîncepe abia în toamnă

CSM Bucovina Suceava și RC Gura Humorului n-au mai disputat un meci oficial de aproape cinci luni de zile și nici n-o vor face prea curând. În plină pandemie de coronavirus, Federația Română de Rugby a propus ca Divizia Națională să se reia în luna iunie, dar s-a lovit de refuzul tuturor celor opt echipe participante, care au motivat că disputarea a două meciuri pe săptămână ar pune în pericol integritatea jucătorilor. In aceste conditii, cealaltă variantă luată în calcul este ca returul actualului sezon să se joace în toamnă, din luna septembrie, iar viitoare ediție de campionat să înceapă în 2021.

În acest timp, rugbyștii celor două reprezentante ale județul Suceava în Divizia Națională sunt izolați la domiciliu, unde duc dorul antrenamentelor și al meciurilor. “Începusem bine pregătirea, băieții aveau un moral bun și chiar aveam planuri mari pentru partea a doua a campionatului. Acum, nu putem decât să așteptăm, prioritățile fiind altele”, a antrenorul Marius Colțuneac.

CSM Bucovina Suceava și RC Gura Humorului ar mai avea de disputat câte șapte meciuri în sezonul 2019/2020, după următorul program:

Etapa a VIII-a:
Bucovina Suceava – RC Bârlad
RC Gura Humorului – RC Grivița

Etapa a IX-a:
RC Gura Humorului – CSU Arad
RC Grivița – Bucovina Suceava

Etapa a X-a:
Bucovina Suceava – RC Gura Humorului

Etapa a XI-a:
Bucovina Suceava – CSU Arad
RC Gura Humorului – CSM Galați

Etapa a XII-a:
RCM Galați – Bucovina Suceava
CS Năvodari – RC Gura Humorului

Etapa a XIII-a:
Ştiinta Petroșani – Bucovina Suceava
RC Bârlad – RC Gura Humorului

Etapa a XIV-a:
Bucovina Suceava – CS Năvodari
RC Gura Humorului – Ştiința Petroșani

După prima jumătate a campionatului, CSM Bucovina Suceava și RC Gura Humorului ocupă ultimele două locuri ale clasamentului.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *