Dispare “condiţia juniorului”

Considerată de mulţi antrenori o piatră de moară, condiţia obligatorie, ca pe parcursul fiecărui meci echipele să aibă cel puţin un junior în teren, a fost modificată de Federaţia Română de Fotbal. Astfel, din noul sezon, Rapid Suceava nu va trebui să joace cu 2 juniori.

Comitetul de Urgenţă al FRF, compus din Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi Vasile Avram, a hotărât marţi să modifice regula prin care cluburile din Ligile a 2-a şi a 3-a erau obligate să folosească permanent cel puţin unul, respectiv doi juniori. În schimb, în componenţa echipelor vor trebui să se regăsească pe toată durata jocurilor de campionat cel puţin doi, respectiv trei jucători sub 21 de ani. În comunicatul emis de Federaţie se mai precizează că dacă unul sau mai mulţi jucători sub 21 de ani sunt eliminaţi din teren, echipa în cauză nu este obligată să introducă în teren un alt jucător sub 21 de ani.

Conducătorii fotbalului românesc au mai decis că, înainte cu 6 luni de terminarea perioadei junioratului, jucătorul este obligat să încheie un contract cu clubul la care este legitimat pe o durată de cel puţin 3 ani. De cealaltă parte, clubul respectiv trebui să îi propună un contract prin care sa îi garanteze un venit lunar minim de 1.000 de lei in Liga a II-a şi de 700 de lei în eşaloanele inferioare.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Dispare “condiţia juniorului”"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*