Despre fotbal, cu Dorin Goian

Dorin Goian

După trei ani petrecuți în Grecia, cel mai titrat fotbalist sucevean, Dorin Goian, și-a încheiat în această primăvară contractul cu gruparea Asteras Tripolis. Ajuns la vârsta de 35 de ani, fostul fundaș al Echipei Naționale a României și-ar mai dori să joace încă un an, dar asta doar în cazul în care va primi o ofertă bună din străinătate. Dorin Goian a vorbit luni, în cadrul emisiunii Fair Play de la Intermedia TV, despre cele mai frumoase momente din cariera sa, dar și despre planurile sale de viitor.

„Am ajuns acasă, în Suceava, și încerc să mă liniștesc. Încă mai am bagaje și cutii de despachetat. Astept și eu, ca toți românii, să-i văd pe ai noștri la Campionatul European, după care probabil voi pleca într-o vacanță cu familia în Grecia. Mi-am propus ca în fiecare an să văd câte o insulă din Grecia, este o țară extraordinară. Din punct de vedere fizic mă simt bine, chiar dacă mă apropii de 36 de ani. Dacă va veni o ofertă care să îmi placă, probabil voi mai juca un an, dar eu sunt o persoană realistă și sunt conștient că la aceasta vârstă este greu să mai prind un contract care să fie pe placul meu și al familiei mele. Am avut discuții, sunt președinți care mă sună, dar deocamdată nu este ceva care sa-mi placă. Oricum, am declarat clar că în România nu mai vreau să joc”, a spus fundașul sucevean, care deține deja licența C de antrenor.

Deși are în palmares 16 meciuri în grupele Champions League, unde a marcat și două goluri, Dorin Goian a mărturisit că cele mai intense senzații le-a avut în tricoul Echipei Naționale la Campionatul European din 2008.

„Țin minte că în primul an de Champions League, doar când ieșeam pe gazon și auzeam imnul aveam o senzație, credeți-mă, unică. Ca experiență însă, intensitate și emoții, turneul final din Austria și Elveția a fost peste. Eram la Echipa Națională, jucam pe stadioane pline, jumătate cu români, jumătate cu francezi sau italieni, și știam că acasă o țară întreagă se uită la meci. Ca atmosferă și organizare a fost ceva incredibil. Mi-aș fi dorit și ar fi fost extraordinar să îmi închei cariera cu încă o participare la Campionatul European, dar viața merge înainte. Per total sunt mândru și bucuros pentru ceea ce am realizat până acum în cariera mea de jucător”, a spus Dorin.

Goian are un sfat pentru tinerii fotbaliști aflați la început de drum: „Să facă fotbal și să creadă enorm de mult în visul lor, chiar dacă nu sunt de mici foarte talentați! Cu foarte multă muncă și seriozitate poți să ajungi acolo unde îți dorești. Eu nu eram văzut ca un mare talent, erau momente la început când nici măcar nu prindeam prima echipă la juniori. Am iubit însă fotbalul și am crezut mult că voi ajunge fotbalist. Visam să joc la Steaua, visam să fiu aplaudat de multă lume pe Ghencea și pentru asta am muncit foarte mult. Poate munca și seriozitatea mea au compensat faptul că nu am fost un mare talent. Dacă iubești fotbalul și îl faci cu mare plăcere este un sport extraordinar.”

“Goe” regretă că echipa locală a ajuns să aibă emoții pentru menținerea în Liga a 2-a și ar fi dispus să pună umărul la redresarea fotbalului sucevean.

“Suceava este orașul în care m-am născut și am început fotbalul și cred că merită măcar o echipă în Liga a 2-a. Dacă s-ar ivi o oportunitate să pot împartăși din experiența pe care am acumulat-o până acum pentru a ajuta clubul din Suceava într-un oarecare fel eu sunt deschis la discutii. Până acum nu am discutat cu nimeni în acest sens și nici nu vreau să se înțeleagă că tânjesc după o funcție de conducere”, a conchis Dorin Goian.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

1 Comentariu la "Despre fotbal, cu Dorin Goian"

  1. BUN VENIT ACASA DORINE.CRED CA CEI DE LA CLUB AR TREBUI SA IA LEGATURA CU TINE.TU POTI AJUTA ECHIPA CU EXPERIENTA CARE O AI.DE CE NU CA LIBER DE CONTRACT POTI IMBRACA SI TRICOUL RAPIDULUI DIN SUCEAVA MACAR PANA LA FINALUL PLAY-AUTULUI.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*