Derby-uri de foc pentru Tottenham. Revine echipa lui Conte în Top 4?

Daniel Levy este omul care conduce destinele lui Tottenham Hotspur, iar strategia aleasă în ultimii ani a fost una aspru criticată de către fanii clubului. Omul de afaceri englez a decis îndepărtarea lui Mauricio Pochettino, chiar dacă argentinianul a dus echipa până în  finala Ligii Campionilor din 2019, pierdută contra lui Liverpool. Ce a urmat a fost o perioadă de agonie pentru fanii echipei londoneze, cu un mandat dezamăgitor al lui Jose Mourinho și unul și mai slab al lui Nuno Espirito Santo. 

Antonio Conte este omul care pare a fi potrivit pentru reclădirea formației lui Harry Kane și Heung-min Son. Pentru italian, startul carierei la Spurs a fost unul reușit, însă a doua parte a lunii ianuarie se anunță a fi infernală! Iată tot ce trebuie să știi despre perspectivele londonezilor și ce șanse au să se claseze pe unul dintre primele patru locuri în Premier League. 

Luna ianuarie, decisivă pentru Tottenham

Tensiune imensă la Londra

Problemele provocate de varianta Omicron a coronaviruslui au condus la amânarea mai multor meciuri din Premier League, în decembrie. Printre cele mai afectate echipe a fost chiar Tottenham, care și-a văzut baza de pregătire închisă și jucătorii forțați să se izoleze. Cu toate acestea, la revenirea pe teren, elevii lui Antonio Conte au reușit să scoată un egal în fața super-echipei lui Jurgen Klopp, Liverpool. 

Este fix ceea ce așteptau fanii londonezilor, o prestație solidă în fața unui adversar de top. A fost primul semnal serios al revenirii echipei lor în prim-plan și încă un motiv de încredere pentru suporterii trupei din nordul Londrei. 

Pentru Spurs, greul începe, însă, în ianuarie. Mai exact, în a doua jumătate a lunii. Atunci, Conte și băieții săi vor avea de dus două dueluri foarte grele. Meciurile cu rivalele din Londra, Arsenal și Chelsea, vor reprezenta două examene decisive. În funcție de rezultatele din cele două partide, Spurs poate spera la un loc în top 4, care să îi asigure prezența în viitoarea ediție a grupelor UEFA Champions League.

Derby-urile londoneze sunt printre cele mai aprigi din fotbalul mondial. Mai ales celebrul North London Derby, dintre Tottenham și Arsenal, provoacă mereu scântei. Partida din ianuarie va avea loc pe terenul formației lui Conte. Spurs are de luat o revanșă, după ce în tur a fost învinsă cu 3-1 pe Emirates.

Și meciul cu Chelsea este unul de mare tradiție și de importanță semnificativă pentru fanii lui Tottenham. Partida se va disputa pe Stamford Bridge, după ce turul a fost câștigat clar de elevii lui Tuchel, 3-0 pe Tottenham Hotspur Stadium. Ambele partide sunt interesante și pot atrage atenția pasionaților de pariuri. Descoperă posibilitățile de pariere și profită de evenimentele extraordinare propuse de fotbalul britanic în ianuarie accesand SportingBet.ro. 

Pe lângă moralul tot mai bun, specific echipelor aflate în revenire de formă, un avantaj pentru Tottenham este reprezentat și de faptul că și-a eliberat programul. Londonezii au încheiat socotelile cu fotbalul continental, fiind eliminați din oficiu, ca urmare a incapacității de a se prezenta la meciul cu Rennes, din ultima etapă a UEFA Conference League.

Astfel, Tottenham are în ianuarie șansa de a-și consolida statutul de echipă cu pretenții de top 4 și de a-și lua revanșa în fața rivalelor care au umilit-o în turul campionatului. 

Sursa foto: Pixabay.com

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *