Derby decis in prima repriza


Astazi pe stadionul Areni s-au intalnit in epilogul etapei a IX-a din prima serie a Ligii a III-a Rapid CFR Suceava si CS Gura Humorului. Daca ceferistii nu mai spera la promovare, insa sunt cunoscuti pentru jocul ofensiv practicat pe teren propriu, de cealalta parte humorenii au venit cu intentii declarate de a pleca macar cu un punct.

Antrenorul gazdelor, Bogdan Tudoreanu, a inceput partida in urmatoarea formula: Gavriloaia, Sevaciuc, Murariu, Pantea, Oniu, Romaniuc, Branza, Plamada, Bosancu, Suleru, Bejenariu. Humorenii, sustinuti si de un grup de suporteri entuziasti, au inceput, sub comanda lui Ovidiu Caldarus, cu urmatorul “11”: Mihai, Neagoe, Gafita, Sandu S, Cainari, Golofca, Lazar, Corneanu, Cocar, Timu, Beldiman.
Derbyul debuteaza cu rapidistii la carma jocului. Branza este oprit dintr-o actiunea personala prin fault, lovitura libera executata de Romaniuc trecand putin peste poarta oaspetilor. Humorul raspunde prin Lazar care centreaza din alergare pentru Golofca, acesta sutand pe langa poarta suceveana.

Tabela de pe Areni este modificata pentru prima data in minutul 23 al partidei. Sulerul deviaza cu calcaiul balonul, care, atins si de un humorean, loveste bara portii si iese in corner. Lovitura de la colt este executata foarte bine de Pantea, Murariu indeplinind doar o formalitate prin impingerea mingii in poarta. Scorul este majorat in minutul 27 de Romaniuc. Acesta inscrie cu un sut plasat dupa ce in prealabil primise o pasa foarte buna de la Pantea. Incepand cu minutul 32 Alex Gavriloaia se face remarcat in poarta CFRista, respingand spectaculos in corner o lovitura de la 30m executata foarte bine de Beldiman. Scorul pauzei, 3-0, este stabilit de Plamada, care finalizeaza mingea primita de la Suleru cu un sut in vinclu.

Alexandru Gavriloaia
Humorenii incep repriza a doua determinati sa-si arate adevarata valoare. Primul care “ameninta” poarta rapidista este Sandu S. cu un sut din interiorul careului, care trece totusi peste poarta. In minutul 52 Gavriloaia se remarca din nou. Balonul trimis de Beldiman dintr-o lovitura libera executata de la o distanta de 35m, este deviat periculos de Murariu, dar scos in extremis de Gavriloaia. Asaltul humorean continua prin Cainari, al carui sut din lovitura libera trece foarte putin peste poarta “visinie”. In minutul 70 al meciului Cainari este faultat in suprafata de pedeapsa CFRista. Executa capitanul Neagoe, insa apara Alexandru Gavriloaia!
Corban, intrat in repriza a doua in locul lui Branza, pleaca pe un contra-atac central si-i centreaza lui Plamada, care inscrie, in minutul 75, fara probleme. La atacurile humorenilor rapidistii le raspund cu un nou contra-atac purtat de aceata data de Suleru, al carui sut din afara careului este retinut de portarul lui CS Gura Humorului, Mihai. Partida se incheie cu sutul lui Oniu, care trece milimetric pe langa poarta adversa.

Rapid CFR se impune astfel cu 4-0 in mult discutatul derby sucevean cu CS Gura Humorului.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *