De ce le plac românilor atât de mult sloturile cu fructe

Dintre sloturi, cele cu fructe sunt printre cele mai vechi. Încă de începutul anilor 1900, primele companii care au construit aparate de păcănele au folosit pictograme în care erau desenate portocale, lămâi, căpșuni și altele. Premiile nu se acordau în bani în acele vremuri, pentru că era ilegal. Cine obținea o linie de portocale, de exemplu, primea bomboane, sau gumă, sau caramele cu aromă de portocală.

Între timp, în acest domeniul s-au înregistrat progrese remarcabile. De la aparatele mecanice s-a trecut la cele electromecanice, apoi la video sloturi. Un singur lucru a rămas neschimbat: afinitatea gamblerilor pentru jocurile cu fructe. O explicație ar fi că fructele reprezintă, în esență, ceva pozitiv. „Pentru o viață sănătoasă, consumați fructe și legume”, nu-i așa? E adevărat, nu sunt foarte multe păcănele cu legume, dar parcă mănânci cu mai mare plăcere un măr decât un morcov…

Gamblerii apreciază sentimentul succesului

Un argument și mai plauzibil pentru supremația sloturilor cu această tematică este că cele mai multe păcănele cu fructe au Payout ridicat și volatilitate scăzută. Rotirile care aduc un câștig vin destul de des, întreținând acel sentiment al succesului, atât de apreciat de pasionații de jocuri de noroc. Buna dispoziție este întreținută și de efectele sonore, care nu sunt deloc întâmplătoare. Toate luminile și sunetele dintr-un cazinou, inclusiv din cele online, sunt concepute în colaborare cu psihologi, astfel încât să stimuleze dorința de a juca mai mult și mai mult.

Regula este valabilă și pentru titlurile nou lansate, care pot fi probate mai întâi pe un site cu sloturi noi gratis. Tehnologia permite dezvoltarea unor păcănele cu grafică 3D și cu până la 243 de linii de plată, prin mecanism Megaways. Chiar și așa, există producători care mai lansează și un joc „retro”, pentru nostalgicii aparatelor de altădată.

Rotiri gratuite, Respins, jackpot-uri

Există sloturi cu fructe de toate felurile. Unele au trei role și o singură linie, altele trei role și trei linii, altele cinci role și șase linii ș.a.m.d. Cele mai multe jocuri clasice nu au alte funcții speciale în afară de Wild și Scatter, însă compensează prin Payout-ul și volatilitatea de care aminteam mai sus.  Sunt, însă, și sloturi în care beneficiezi de Respins sau de serii de rotiri gratuite, cu sau fără multiplicator.

Apropo de Respins, sunt jocuri în care poți avea parte de rotire suplimentare doar pe anumite role. După o rundă, poți alege rolele care să se rotească din nou, în timp ce celelalte rămân pe loc. Fiecare Respin are un preț, care crește direct proporțional cu probabilitatea de a obține un câștig, dar în raport cu miza învârtirii. De exemplu, dacă pe rolele 1 și 2 ai câte un pepene pe o linie de plată, poți alege să se rotească din nou rola a treia, în speranța că vei alinia un al treilea pepene.

De asemenea, sunt sloturi cu fructe în care jackpotul ajunge la un nivel în care îți poate schimba total viața. Modalitățile prin care poate fi declanșat jackpotul sunt diverse. În unele cazuri, trebuie ca pe ecran să se oprească un număr de simboluri bonus. După ce se intră în jocul bonus, premiul cel mare se acordă în cazul în care grila se umple cu pictograme speciale. În alte cazuri, jackpot-ul este de tip Mystery, adică se declanșează aleator, după orice rotire care îndeplinește anumite cerințe (cum ar fi după rotiri câștigătoare).

Simbolurile cel mai frecvent întâlnite sunt struguri, pepeni, banane, portocale, lămâi, cireșe, caise, piersici, mere. În jocurile cu aer de vacanță își fac loc și fructele exotice: ananas, mango, papaya, fructul pasiunii etc. Mecanismul este același, senzația este total diferită. Acesta e farmecul sloturilor cu fructe.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *