Daniel Stanciuc, convocat pentru dubla cu Feroe

CSU Suceava are motive de satisfactie, dupa ce Daniel Stanciuc a fost convocat la echipa nationala a Romaniei pentru dubla cu Insulele Feroe, din preliminariile Campionatului European de handbal masculin de anul viitor.

Stanciuc, care pe 7 martie implineste frumoasa vârsta de 19 ani, este considerat de specialisti unul dintre marile talente ale handbalului românesc.

Coordonatorul de joc al universitarilor a fost, pe rând, capitanul echipelor nationale de cadeti si juniori ale tarii noastre, regasindu-se în aceeasi postura si la lotul national de tineret.

Handbalistul descoperit de antrenorul Vasile Boca a debutat la echipa nationala de seniori a României la începutul acestui an, cu prilejul turneului de la Benidorm, acolo unde „tricolorii” si-au masurat fortele cu Argentina, Bahrain si cu selectionata gazda, Spania.

Nationala de handbal masculin a României va întâlni miercuri, de la ora 21.00, la Torshavn, selectionata Insulelor Feroe, în etapa a III-a a preliminariilor CE 2024, returul urmând sa aiba loc la Bucuresti, sambata, începând cu ora 17.00. Ambele partide vor fi transmise în direct de postul de televiziune Pro Arena.

Pentru aceasta actiune, seelectionerul Xavi Pascual conteaza pe urmatorul lode de jucatori: Tudor Botea, Alexandru Florin Bucataru, Tudor-Bogdan Bugulet, Calin Mihai Cabut, Gheorghe Sabin Constantina, Gabriel Cumpanici, Calin Dedu, Gabriel-Florinel Dumitriu, Demis Cosmin Grigoras, Gaminde Javier Humet, Ionut-Ciprian Iancu, Ante Kuduz, Robert Mihai Militaru, Robert Nagy, Stefan-Valentin Neagu, Nicusor Andrei Negru, Ionut Nistor Ionita, Alexandru-Tiberiu Popovici, Dan Emil Racotea, Daniel Stanciuc, Alexandru-Mihai Tarata, Nicolae-Cristian Ungureanu si Dan Lucian Vasile.

Dupa o înfrângere cu Austria si o victorie cu Ucraina în preliminariile Campionatului European – EHF 2024, nationala României se afla în acest moment pe locul 2 în clasamentul Grupei 4, cu 2 puncte. Primul loc este ocupat de Austria, cu 4 puncte, pe locul 3 se afla Ucraina, cu 2 puncte, iar ultima pozitie se situeaza Insulele Feroe, cu 0 puncte.

Primele doua clasate în cele opt grupe preliminare se califica la turneul final, alaturi de cele mai bune patru formatii de pe locul al treilea.

Campionatul European de handbal masculin se va desfasura în Germania, între 10 si 28 ianuarie 2024.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar mai putea interesa
Close