Obligaţi de Guvern

Consiliul local al municipiului Suceava a decis, în luna aprilie, ca unităţile de învăţământ din oraş să-şi pună, gratuit, terenurile de sport la dispoziţia publicului, dar majoritatea directorilor au răspuns negativ. Vicepreşedintele Federaţiei Române “Sportul pentru Toţi”, Mihai Androhovici, a anunţat că instituţiile de învăţământ sunt obligate de Guvern să pună la dispoziţia populaţiei bazele sportive.

Mihai Androhovici„Există o Hotărâre de Guvern care se numeşte Programul Naţional “Mişcare pentru Sănătate” (detalii aici) şi care se referă la toate bazele sportive construite pe bani publici, indiferent că aparţin Ministerului Educaţiei, Ministerului Tineretului şi Sportului sau primăriilor. Este scris foarte clar, aceste baze sportive se pun la dispoziţia populaţiei de minim trei ori pe săptămâna câte două ore gratuit, în baza unei cereri pe care persoana respectivă sau grupul o fac, respectând programul de desfăşurare a celorlalte activităţi din cadrul unităţii şcolare. Directorul este obligat de această lege să găsească un interval orar, accesibil şi celui care face cererea”, a anunţat Mihai Androhovici.

În schimb, vicepreşedinte Federaţiei Române „Sportul pentru Toţi” a ţinut să aprecieze deschiderea pe care o are clubul CSM Suceava în acest sens: “Este un exemplu cât se poate de pozitiv. Fostul director, Valerică Gherasim, şi actualul director, Vasilică Băiţan, au fost mereu deschişi, au afişat permanent orele la care se poate alerga în sala de atletism sau pe pista stadionului.”

Doar patru licee şi o şcoală generală din municipiul Suceava au deschise terenurile de sport. Este vorba despre Liceul cu Program Sportiv, Liceul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, Liceul Industrial Nr. 1, Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret”, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” şi Şcoala Generală Nr. 1. Viceprimarul Ovidiu Doroftei a anunţat, în urmă cu două săptămâni, că le va cere colegilor din Consiliul Local să nu mai aprobe fonduri suplimentare pentru şcolile care nu şi-au deschis terenurile de sport.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

3 Comentarii la "Obligaţi de Guvern"

  1. Sa deschida comunistii si de la scoala nr 8 portile sa se poata juca toti copiii !!!

    • S-o crezi tu :)) Nu vezi cat s-au chinuit sa faca ‘ziduri’ de sarma pana la cer? Plm…si se mai intreaba dc nu ies copiii afara.

  2. Si scoala nr 10 din Burdujeni are portile deschise inca decand sa pus aceasta problema.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*