Cursa Armoniei, la Suceava

Caravana alergatorilor participanti la “World Harmony Run” a traversat ieri judetul Suceava, cu ocazia celei de-a sasea etape gazduita de Romania si intinsa pe o lungime de 100 de kilometri, intre Iacobeni si municipiul Suceava. Lansat in urma cu 25 de ani de catre Sri Chinmony, proiectul consta in organizarea unei alergari sub forma de stafeta cu torte in stil olimpic, iar pana acum la aceasta initiativa au aderat milioane de persoane din 140 de tarii ale lumii. Scopul acestei alergari speciale este acela de a consolida prietenia intre natiuni, “World Harmony Run” reprezentand cea mai mare initiativa civila a umanitatii pentru pace. Torta simbolizeaza armonia purtata din tara in tara de catre o echipa internationala de alergare, care in acest an va traversa 47 de tari europene pe o distanta de aproximativ 25.000 de kilometri. Stafeta a intrat luni in judetul Suceava si a poposit pentru o noapte la Vatra Dornei, acolo unde purtatorii tortei au fost intampinati de mai multi copii si elevi din cadrul Clubului Sportiv Scolar din localitate. In cursul zilei de marti, alergatorii au parcurs traseul Iacobeni – Campulung Moldovenesc – Gura Humorului – Suceava, punctul terminus al etapei fiind stadionul Areni. Aici, purtatorii tortei in stil olimpic au fost intampinati de mai multi sportivi locali, alaturi de care au facut o tura simbolica de stadion, iar la final au fost recompensati cu diplome si echipament sportiv de catre directorul Directiei Judetene pentru Tineret si Sport Suceava, Cezar Moscaliuc.

Astazi, membrii stafetei World Harmony Run s-au intalnit cu reprezentantii Institutiei Prefectului si ai Primariei Municipiului Suceava. Cu aceasta ocazie, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a tinut sa participe efectiv la cursa, preluand torta pentru o scurta distanta din traseu. El a declarat ca “o asemenea actiune este onorabila pentru municipiul Suceava, in conditiile in care, initiativa a venit de peste ocean si a trecut prin orasul nostru in drumul ei spre Viena”.

Si participantii au tinut sa trasmita un mesaj celor care i-au primit la Suceava. “Acest eveniment ne ajuta sa aducem ce este mai bun din noi la suprafata. De-a lungul timpului, foarte multi oameni faimosi, cum ar fi Nelson Mandela sau Maica Tereza au purtat aceasta torta. Noi suntem insa niste oameni obisnuiti si oricine vrea poate sa ni se alature pe traseul pe care il mai avem de parcurs pâna în octombrie când ajungem la Viena. Scopul alergarii mondiale pentru armonie este acela de a aduna impreuna oameni de diverse rase si convingeri politice sau religioase si de a-i face sa lucreze in echipa. Astazi (n.r. marti) am traversat o zona foarte frumoasa si trebuite sa fiti mandri ca locuiti aici”, este mesajul transimis de catre unul dintre participanti.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Cursa Armoniei, la Suceava"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*