Cupa Sucevei la Şah, ediţia a X-a

În perioada 19-21 iunie 2015, Iulius Mall a fost gazdă primitoare pentru Cupa Sucevei 2015, evenimentul şahistic ajungând la ediţia a X-a. Anul acesta s-au desfăşurat simultan două turnee, unul open, sistem elveţian, în 7 runde, la care au participat 16 concurenţi din judeţele Suceava şi Botoşani şi alt turneu pentru copiii de până la 14 ani, organizat în sistem clasic, fiecare cu fiecare.

Pentru a onora Zilele Sucevei, Clubul sportiv Ariadna Suceava, organizatorul evenimentului, a mai adăugat un concurs pe teme şahiste, gen „Cine ştie câştigă”, pe sistem grilă cu 20 de întrebări, şi un concurs de dezlegări de probleme cu mat în 2 sau 3 mutări, concursuri ce s-au bucurat de succes.

Concursul open a fost câştigat de Radu Calmuschi, din Botoşani, urmat de Sebastian Pavel, de la CS Ariadna, cu 5 puncte, şi Ionuţ Andrieş, cu 5 puncte, Cristian Raţiu şi Mircea Roibu, ambii cu 4,5 puncte şi de la acelaşi club sportiv Ariadna, departajarea celor cu egalitate de puncte fiind făcută de coeficientul Bucholtz.

La copii clasamentul s-a prezentat astfel: Eduard Dumitrescul (12 ani), Suceava, urmat de Elina Barabaş (13 ani), Suceava, Răzvan Antonesei (9 ani) şi Călin Pintea, de numai 6 ani, cel mai tânăr concurent din turneu. Concursul de dezlegări probleme de şah a fost câştigat Sebastian Pavel, cu 90 puncte din 120 posibile, Bogdan Manghiuc şi Jenică Afloarei. Concursul „Cine ştie câştigă” a fost câştigat de Cristian Raţiu, urmat de Daniel Bulcaru şi Sebastian Pavel.

Fondul de premiere a fost asigurat de Iulius Mall prin bonuri valorice şi de clubul organizator care a oferit premii în bani, gustări, sucuri şi apă minerală. Din partea DJST Suceava s-au acordat diplomele, medaliile şi cupele pentru câştigători.

Concursul a fost onorat şi de prezenţa fostului ministru Alexandru Mironov, actualmente scriitor şi jurnalist, realizator TV, care a adresat câteva cuvinte celor prezenţi într-una din pauze, apreciind jocul de şah, şi mai ales a prezentat forţa de judecată a creierului uman şi imensele sale posibilităţi în diverse situaţii limită.

Clubul sportiv Ariadna Suceava nu uită să mulţumească Primăriei şi CL Suceava pentru conlucrarea permanentă şi pentru sprijinul acordat în ultimii ani, inclusiv pentru buna desfăşurare a acestui concurs şi gazdei, Iulius Mall Suceava, pentru găzduire şi fondul de premiere.

Preşedinte CS Ariadna Suceava,
Ing. Mihai Pânzaru

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *