Cupa României | Foresta – Bucovina Rădăuți: 3-0

Foresta s-a calificat en-fanfare în Turul IV al Cupei României, după ce a trecut miercuri, pe Areni, de Bucovina Rădăuți, cu scorul de 3-0 (2-0), într-un meci contând pentru faza a treia a competiției.

Anuntață de ocazia lui June, deschiderea scorului a venit în minutul 6, când Drugă a executat o fază fixă din banda dreaptă, iar stoperul Ichim s-a înălțat dintr-un buchet de jucători și a marcat cu o lovitură de cap. Au urmat mai bine de 20 de minute în care cele două formații au intrat într-o luptă surdă la mijlocul terenului, monotonia fiind întreruptă de un șut în cros trimis de Cerlincă, puțin pe lângă poarta fostei sale echipe. Minutul 34 avea să aducă golul meciului pe Areni. Alexandru Marin a recuperat o minge în propria jumătate, undeva aproape de mijlocul terenului, și, fără să ezite, a trimis un șut de generic peste Zvoronciuc, ieșit din poarta. Încurajați de peste 1.500 de spectatori, “galben-verzii” au rămas la fel de periculoși și în repriza secundă, în debutul căreia au ratat în trei rânduri desprinderea la ocaziile lui Drugă, June și Grumezescu, ultimii doi blocați în poziție de unu la unu de Zvoronciuc. Trupa antrenată de Dorin Goian și Daniel Bălan a avut șansa de a reintra în joc în minutul 70, dar goalkeeperul Ailenei a fost la post și a respins mingea în corner la un șut de la distanța trimis de Ungurianu. De partea cealaltă, echipa lui Vespazian Colban și-a securizat ­ca­lificarea în minutul 84, în urma unei faze ce a stupefiat banca tehnică rădău­țeană. Gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 20 de metri și, fără să mai aștepte fluierul arbitrului, Căinari a trimis în plasă, într-un moment în care rădăuțenii inca își aranjau zidul. Foresta – Bucovina s-a terminat 3-0, nu înainte ca Robert Martin să nimerească bara, iar “galben-verzii” își iau revanșa în fața rădăuțenilor pentru umilințele din sezonul trecut.

Foresta Suceava: Ailenei – Onofraș, Ichim, Vițelaru, Drugă – Stănescu – Cerlincă, June, Cerlincă – Grumezescu, Marin. Au mai intrat: Martin, Lungu și Hagiu.

Bucovina Rădăuți: Zvoronciuc – Alecsandru, Vitu, Mihăeș, Coajă – Dănilă, Păiuș – Plămadă, Ungurianu, Coroamă – Țapu. Au mai intrat: Ionesi, Netbai și Săhlean.

În Turul IV al Cupei României, programat între 10 și 12 septembrie, vor participa cele 27 de echipe calificate din Turul III, plus Dunărea Călărași, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Petrolul Ploiești, Sportul Snagov, FC Argeș, CS Mioveni, Metaloglobus și ASU Poli Timișoara.

Aerostar Bacau si FK Miercurea Ciuc sunt posibilele adversare ale Forestei Suceava in Turul IV.

Foto: Costi Solovastru

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *