Cupa OFFSHORE.RO la paramotor


Pe data de 1 si 2 mai anul curent, pe aerodromul Lucieni din Vatra Dornei se va desfasura prima editie a cupei OFFSHORE.RO la paramotor, concurs organizat de Asociatia Pilotilor Si Proprietarilor De Aeronave Ultrausoare Motorizate (APPAUM), cu sprijinul Aeroclubului Romaniei (AR), si a asociatiei Phoenix-Club 89.

Concursul va consta in aterizari, raid, indemanare in regim de viteza la joasa altitudine. Intrarea publicului va fi gratuita. Organizatorul principal( APPAUM) pune la dispozitia participantilor cazare, masa, transport local si combustibilul necesar pentru desfasurarea competitiei. Va avea loc si o tombola, pentru vizitatori, premiile constand in efectuarea de zboruri cu paramotorul de dubla comanda.

Concursul se va incheia cu o demonstratie aviatica efectuata de paramotoristii Aeroclubului Romaniei, zboruri de acrobatie si lansari de parasutisti, precum si un spectacol in aer liber, cina festiva, foc de tabara dar si de artificii.

APPAUM este prima asociatie din domeniul aviatiei ultrausoare din Romania si a fost infiintata in anul 2007, an in care in Romania numarul pilotilor de aeronave ultrausoare se ridica la 150. Suntem editori ai revistei Pilot Magazin. Asociatia a fost constituita la initiativa unui grup de piloti si constructori ai primelor aeronave de acest tip din Romania, intr-un moment in care autoritatile au obligat entuziasti piloti ULM sa zboare sub criterii extrem de restrictive, venind in sprijinul acestora.

S-a pornit la drum avand ca dotare tehnica doar cateva aeronave si un teren de zbor, proprietate privata la Sirna, 45 km de Bucuresti – Ploiesti pe DN1 din dreptul comunei Potigrafu. In numai doi ani, am reusit sa mai inauguram nu mai putin de 10 alte aerodromuri in toata tara si suntem proprietari a cinci aparate de zbor. Trei avioane, un motodeltaplan si un girocopter.

Astazi, la doi de ani de la infiintare, APPAUM numara nu mai putin de 271 de membri, adica mai bine de 90% din numarul total de piloti din Romania.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Cupa OFFSHORE.RO la paramotor"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*