Cupa Interetnică Bucovina şi-a desemnat laureaţii ediţiei a XIII-a

Municipiul Suceava a gazduit la finalul saptamanii trecute cea de-a XIII-a editie a Cupei Interetnice Bucovina. Anul acesta participantii au facut parte din rândul minoritatilor etnice din Bucovina provenind din comunitati locale sau apartinând unor organizatii: ucraineni – Ansamblul Kozaciok Balcauti , poloni – Uniunea Polonezilor din România, Solonet , germani – Asociatia Româno-Germana Bukowina, romi – comunitatea roma de la Gulia Dolhasca, italieni – RO.AS.IT Asociatia Italienilor din România. De asemenea au participat invitati de acum traditionali din Cernauti Ucraina (membrii ai administratiei Regionale Cernauti) si Republica Moldova.

Programul manifestarilor sportive a început vineri, la Sala Liceului cu Program Sportiv Suceava unde a avut loc meciul de fotbal între angajati ai administratiei sucevene si cei ai Regiunii Cernauti. Partida s-a terminat cu scorul de 8-7 pentru oaspeti. De precizat este faptul ca în data de 19 mai a avut loc meciul tur la Cernauti unde formatia noastra a câstigat la loviturile de departajare dupa ce la finalul timpului regulamentar de joc a fost 10-10.

Deschiderea oficiala a Cupei Interetnice Bucovina 2016 a avut loc sâmbata, pe terenul sintetic al LPS Suceava în prezenta domnilor Mihai Androhovici, vicepresedinte al Federatie Române Sportul pentru Toti si Nelu Todireanu, presedinte al Fundatiei ANA. Dupa deschiderea festiva, baietii s-au întrecut într-un turneu de fotbal iar fetele s-au confruntat în sala de jocuri a Liceului cu Program Sportiv Suceava la badminton, tir cu arcul , airsoft, jocuri dinamice si activitati de fitness-aerobic.

Turneul de fotbal a fost câstigat în acest an de catre Comunitatea Roma de la Gulia Dolhasca. Locul doi, dupa un meci aprig disputat a fost ocupat de Comunitatea Ucraineana – Ansamblul Kozaciok Balcauti. Locul trei a fost ocupat de Comunitatea Germana – Asociatia Româno-Germana Bukowina.

Activitatile sportive s-au încheiat sambata dupa-amiaza lasând locul celor culturale. Echipele participante au schimbat echipamentul sportiv cu costumele traditionale. În aula Liceului cu Program Sportiv Suceava au fost aduse în scena costume, dansuri, cântece si poezii ale minoritatilor etnice invitate aratându-ne ca traditiile populare sunt ridicate la rang de arta.

Toate aceste manifestari au fost posibile datorita sprijinului oferit de Federatia Româna Sportul pentru Toti si Asociatia Judeteana Sportul pentru Toti Suceava în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Suceava, Fundatia ANA si Asociatia Juventus. Un aport substantial l-au avut voluntarii “Sportul pentru Toti” fara de care activitatile nu ar fi fost atât de bine puse în practica.  Proiectul a facut parte din MOVE Week 2016 #MoveWeek  #NowWeMove coordonat la nivel european de ISCA Danemarca.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Cupa Interetnică Bucovina şi-a desemnat laureaţii ediţiei a XIII-a"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*