Cupa Interetnică Bucovina

În perioada 02-04.05.2014 va avea loc la Suceava a XI-a ediție a Cupei Interetnice Bucovina. Proiectul îmbină armonios disciplinele sportive cu elementele tradiționale de dans și cântec al minorităților etnice.

În acest an evenimentul este realizat cu sprijinul Municipiului Suceava, a Consiliului Local Suceava și a Federației Române Sportul pentru Toți. Organizația care implementează la nivel local evenimentul este Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava. Aceasta, în colaborare cu Liceul cu Program Sportiv Suceava, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava, Clubul Sportiv Municipal Suceava și Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, va organiza activități sportive și culturale destinate minorităților etnice.

Etniile care au confirmat participarea la această acțiune sunt:

1. Comunitatea Ucraineană, Bălcăuți, Suceava
2. Comunitatea Polonă, Soloneț, Suceava
3. Comunitatea Rromă, Gulea-Dolhasca, Suceava
4. Comunitatea Germană, Suceava
5. RO.AS.IT, Comunitatea Italiană
6. Comunitatea Evreiască, Suceava
7. Comunitatea Rușilor-Lipoveni,Fălticeni
8. Comunitatea Armeană, Iași
9. Comunitatea Maghiară, Toplița
10. Comunitatea tătără, Constanța
11. GIRB (Grupul de Inițiativă al Românilor din Basarabia), Republica Moldova
12. O echipă a administrației Regiunii Cernăuți, Ucraina.

Manifestările vor începe vineri, 02.05.2014, ora 19.00 la Sala LPS unde va avea loc un meci de fotbal între o echipă a Administrației Regiunii Cernăuți și una a Administrație Suceava. Sâmbătă,03.05.2014, la ora 10.00, la terenul de fotbal al Universității Ștefan cel Mare Suceava va fi deschiderea oficială a Cupei Interetnice. Acțiunea va continua cu jocuri de fotbal, kin-ball, tenis de masă, tir cu arcul, badminton, boccia ce se vor desfășura pe terenul USV dar și în Sala de atletism a CSM Suceava. Sâmbătă seara se vor desfășura la Pub Deliri manifestările cultural-artistice ce îi au ca protagoniști minoritățile etnice. Duminică, 04.05.2014, activitățile sportive vor continua la sala de atletism a CSM Suceava.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *