Cupa Interetnică Bucovina a ajuns la final

S-a tras cortina peste cea de-a XVI-a editie a Cupei Interetnice Bucovina. La activitatea desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute, in incinta complexului LPS Suceava, au participat minoritati etnice din Bucovina reprezentând comunitatile ucrainene din Balcauti, rusi lipoveni din Falticeni, romi din Gulea si germani din Radauti. Pe lânga acestia si-au mai dat concursul tineri din Republica Moldova si Ucraina – regiunea Cernauti. Prima zi a fost dedicata traditionalului joc dintre membrii administratiei Regiunii Cernauti si cei ai judetului Suceava. Beneficiind de o echipa mai tânara, dar si mai bine pregatita, oaspetii din Cernauti au câstigat jocul cu scorul de 9-4. Revansa se va disputa la Cernauti imediat ce conditiile organizatorice de acolo vor permite.

Cea de a doua zi a fost dedicata minoritatilor etnice ce au vorbit aceeași limba: cea a fair-play-ului si a bunei dispozitii. Turneul de fotbal pentru baieti dar si meciurile de kin-ball au fost cele mai aprig disputate. La baieti s-a impus în urma finalelor echipa tinerilor din Republica Moldova, urmata de cea a comunitatii rome de la Gulea si cea a Cernautiului. La fete, activitatile au fost multe si diversificate, începând cu o jumatate de ora de fitness, antrenant si dinamic, iar mai apoi s-a trecut pe ateliere: tir cu arcul, airsoft, badminton, kin-ball, jocuri dinamice. Totul s-a încheiat cu o festivitate în spiritul deja bine-cunoscut al Sportului pentru Toti, în care toti sunt câstigatori, toti sunt premiati. Astfel, toti cei aproape 100 de participanti au primit diplome si medalii din partea organizatorilor: Asociatia Judeteana Sportul pentru Toti Suceava, Fundatia ANA si Asociatia Juventus. Finantatorul acestui eveniment a fost Federatia Româna Sportul pentru Toti.

Organizatorii doresc sa adreseze calde multumiri liderilor de grupuri etnice care tin aprinsa aceasta flacara a bogatiei multiculturale. Ca în fiecare an, la eveniment si-au adus contributia un grup minunat de voluntari SPT care si-au pus amprenta asupra bunei desfasurari a activitatilor.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Cupa Interetnică Bucovina a ajuns la final"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*