Cupa “Hagi”, în Suceava

Suceava va găzdui la sfârşitul acestei săptamani una dintre cele mai importante competiţii fotbalistice destinate copiilor. Sâmbătă şi duminica pe stadionul Areni va avea loc a treia etapa din Cupa Hagi la minifotbal.

În cadrul competiţiei vor avea loc două întreceri paralele, cea a profesioniştilor, cu 6 echipe calificate, şi cea a şcolilor, la care iau parte 32 de grupări din judeţul Suceava. Sâmbătă se vor disputa partidele din grupe, optimi şi sferturi, iar duminică, semifinalele şi finalele.

“Vreau ca lumea sa stie ca aceasta competitie e pentru promovarea fotbalului la nivel de copii si sper sa ne ajute Dumnezeu sa o tinem an de an. Daca anul acesta poate nu avem copii foarte talentati, sunt sigur ca odata cu aceasta competitie vor veni foarte multi copii care isi vor dori sa practice fotbalul”, a declarat coordonatul evenimentului pe regiunea Moldova, Ciprian Anton.

Reprezentanta Sucevei în competiţia destinată cluburilor va fi Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, echipă care a trecut în finala judeţeană de Sporting. La festivitatea de premiere, programată duminică în jurul orei 15:00 ar putea participa şi Gheorghe Hagi, însă deocamdată acest lucru nu a fost confirmat.

“Daca va avea posibilitatea sunt sigur ca va veni. Eu am discutat cu dumnealui in urma cu o luna si jumatate si mi-a spus ca ii va face placere sa vina. A spus ca a fost mai demult prin zona noastra la manastiri si va reveni acum daca timpul ii va permite.”, a mai spus Ciprian Anton.

Cupa “Hagi” este organizată în România din 2008, fiind inspirată de prima competiţie la care a luat parte Gheorghe Hagi, în perioada junioratului, numită “Cupa Cravatelor Roşii”. Cupa Hagi apare în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Fotbal, câştigătoarea primind titlul de campioană a României la Juniori E.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *