Cupa Hagi Danone revine la Suceava

Cupa-Hagi-Danone-17

Cupa Hagi Danone, cea mai importantă competiție de fotbal din România destinată copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani, revine la Suceava pentru a șasea oară în șapte ani. Turneul al cărui ambasador este Gheorghe Hagi și care a lansat mulți dintre puștii talentați ai României ajunge în perioada 16-17 aprilie în nordul Moldovei, pe stadionul Areni, pentru cea de-a treia etapă zonală.

Competiția va aduna la start 32 de echipe, reprezentante a tot atâtea școli generale, atât din minicipiul Suceava, cât și din județul Suceava.

“Ne bucurăm că am reușit să aducem din nou Cupa Hagi la Suceava. Lista cu echipele înscrise este definitivată. Rămâne ca la începutul săptămânii viitoare să publicăm și programul meciurilor”, a precizat promotorul zonal al Cupei Hagi Danone, Ciprian Anton.

Meciurile etapei de pe Areni a Cupei Hagi Danone se vor desfășura în sistem eliminatoriu, începând cu faza șaisprezecimilor de finală.

Ediția a VII-a a Cupei Hagi Danone conține patru etape zonale, în Pitești (26-27 martie), Timișoara (2-3 aprilie), Suceava (16-17 aprilie) și București. Turneul final al Cupei Hagi Danone se va ține la baza Academiei Hagi din Constanța, între 25 și 29 mai. Șase școli și șase cluburi vor juca pentru titlul de campioană. Pe lângă cele patru câștigătoare ale fazelor zonale, două alte școli se vor alătura în turneul care poate trimite 12 tineri fotbaliști la întalnirea cu marele Zidane – în urma rezultatelor obținute în anii anteriori, Liceul Teoretic “Eugen Pora” din Cluj-Napoca și Școala Gimnazială “Liviu Rebreanu” din Târgu-Mureș au câștigat biletele pentru marea finală naționala de la finalul lui mai.

Cele șase cluburi care visează sa ajungă la Paris cu puștii lor de viitor sunt CS Dinamyk Craiova, ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș, Luceafărul Drobeta Turnu-Severin, CS Kinder Târgoviște și ACS Viitorul Cluj, împreună cu gazda competiției, echipa Academiei Hagi.

Câstigătoarea turneului final va fi desemnată campioană națională, iar cei 12 copii campioni vor îmbraca tricourile României la Danone Națions Cup în toamnă, când vor juca la Paris pentru titlul suprem alături de alte 31 de mici naționale din toată lumea.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Cupa Hagi Danone revine la Suceava"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*