Cupa Bushido la Karate

Clubul Sportiv Ryukay Suceava a organizat la finalul săptămânii trecute prima ediţie a Cupei Bushido la Karate Isshinryu. Competiţia s-a desfăşurat sâmbătă în sala de sport din Bosanci.

La startul Cupei Bushido s-au aliniat peste 300 de sportivi de la cele mai importate cluburi de karate isshinryu din zona Moldovei. Este vorba despre Torakai Iaşi, Toratoshi Iaşi, Kokoro Botoşani, Torakai Botoşani, Hakukai Bacău şi Ryukay Suceava. Competiţia a cuprins două probe principale: kata – o luptă cu un adversar imaginar şi kumite full contact – luptă directă. Gazdele de la Clubul Sportiv Ryukay Suceava au fost reprezentate de 45 de sportivi, care au urcat pe podium la mai multe categorii. Aceştia se pregătesc în trei dojo-uri găzduite de Şcoala „Miron Costin” din Suceava, Şcoala din Ipoteşti şi Sala de sport din Bosanci, sub îndrumarea instructorilor Lucian Nastasi, Alex Covaşă şi George Crăciunescu.

Lucian NastasiLucian Nastasi – instructor CS Ryukay Suceava: „Sunt medalii, diplome, avem si cateva premii. In plus, este o proba separata la sfarsit, unde fiecare club isi va desemna un reprezentant, iar castigatorul va primi Cupa. Aceasta este prima editie, dar speram ca sa organizam Cupa Bushido in fiecare an. Nu stim daca va fi aici (n.r. Bosanci), sau la dojo-ul din Suceava, dar intentia noastra este ca acest eveniment sa devina unul de traditie pentru judetul Suceava. Din ce am vorbit cu oaspetii, am obtinut un feedback pozitiv, locul este spatios si luminos, iar copiii sunt entuziasmati.”

Anton Curic – primarul comunei Bosanci: “Stand de vorba cu cei care au organizat aceasta competitie de karate, sincer, in prima faza nu am avut prea mare incredere, dar vazand ce este astazi aici sunt impresionat de aceasta activitate. Am inteles ca sunt peste 300 de sportivi, iar pe langa ei au venit parintii si alti sustinatori, deci in total ar fi peste 600 de persoane. Intr-o sala de sport din mediul rural asta inseamna foarte mult. Este foarte frumos in ceea ce priveste sportul de masa care se organizeaza in ziua de astazi la Bosanci.”

karate 2

Karate Isshinryu este o şcoală tradiţională de arte marţiale, care conţine tehnici de lovituri şi blocaje cu mâinile şi picioarele, proiectări, luxări, strangulări, luptă la sol, acţiuni asupra punctelor slabe ale organismului uman, tehnici de mânuire a armelor şi metode de respiraţie pentru relaxare şi meditaţie.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Cupa Bushido la Karate"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*