Cum este cel mai bine să pariezi în funcție de bugetul de care dispui

Gestionarea corectă a bugetului este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont ca să ai profit la pariuri. Nu există un singur drum spre succes. Pornind de la aceiași bani, mai mulți pariori pot alege să atingă o țintă de profit alegând strategii diverse. Nu există un singur drum spre succes, dar pariorii cu experiență recomandă un plan de joc cu mai multe șanse de reușită decât altele. 

Unii jucători preferă câștiguri mai mici, dar mai sigure, alții țintesc din prima un profit mare, nu au răbdare. „Atâtea bordeie, atâtea obiceie”, se spune. Miza unui pariu poate fi de trei feluri:

  • variabilă – este fixată în funcție de buget și de riscul pe care îl presupune biletul;
  • fixă – bugetul este împărțit în mai multe părți egale;
  • progresivă – stabilită potrivit algoritmului unei strategii de pariere (Martingale, Fibonacci, Kelly ș.a.m.d.)

Miza variabilă este cea mai indicată, pentru că cei care apreciază în mod corect probabilitatea de câștig ies pe plus pe termen lung, Asta presupune multă pricepere și multă muncă de documentare. Dacă nu ești atent la orice detaliu, se poate să consideri că un pariu cu grad mare de risc este unul „sigur” și să pariezi/să pierzi mulți bani.

Miza progresivă este mărită conform unei formule matematice după fiecare pariu (de obicei necâștigător). De exemplu, strategia Martingale presupune dublarea mizei după fiecare bilet pierdut, pe cota minimă 2.50 per bilet. Următorul pariu câștigător garantează profit, dar această tactică de pariere are un mare impediment: este nevoie de un buget mare pentru a susține o serie mare de pariuri necâștigătoare.

A mai rămas de discutat despre miza fixă. Și aici sunt mai multe stiluri de joc, în funcție de același buget. De exemplu, un buget de 100 de lei poate fi împărțit în 50 de bilete cu miza 2 lei și cote mari (automat, multe selecții) sau în 10 bilete cu miza 10 lei și cote realiste (1.50 – 2.20).

Probabilitatea ca un bilet cu cota 30.00 să fie câștigător este foarte mică. Cine preferă să joace așa are nevoie de noroc cu carul ca să îi iasă 2 bilete din 50, caz în care s-ar considera un as al pariurilor. Dacă joacă online, două bilete câștigătoare îi aduc un profit total de 20 de lei. Dacă joacă la o agenție terestră, miza efectivă per bilet este 1.90 de lei, după scăderea taxei de 5%, deci câștigul per bilet ar fi 38, deci profitul total ar fi 14 lei.

În comparație, un bilet pe cota 2.00 are șanse incomparabil mai mari de a fi câștigător, iar 6 bilete câștigătoare din 10 înseamnă un profit de 10 lei dacă este jucat în online și 8 lei dacă sunt jucate la o agenție terestră.

Părerea unanimă a specialiștilor este că cel mai bine este să joci sume mai mari, pe cote realiste. Un bilet cu cotă uriașă iese rar, iar când iese oricum nu acoperă pierderile totale. Evident, așa cum au demonstrat calculele de mai sus, este mai avantajos să joci online.

Sunt, însă, pariori care continuă să joace și în agențiile de cartier, unde au ocazia să socializeze. Offline-ul și online-ul merg uneori mână în mână. Am văzut recent un mesaj de tipul „intră pe site și află dacă ai câștigat la Go Bet”,prin care jucătorii sunt îndemnați să intre pe Internet pentru a verifica biletul pus în agenție.

Indiferent ce mediu preferi, important este să ai un plan bun de pariere și să-l respecți, ca să fii pe plus.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *