Cum alegi o casă de pariuri sportive online în 2022

Piața de pariuri online România se află la un nivel ridicat, cu zeci de operatori care te ademenesc să îți deschizi cont la ei prin oferte promoționale, platforme TV și sute de competiții din fotbal și din alte sporturi. Dacă ești la început de drum în acest hobby, e greu să alegi un site.

Primele sugestii de care ai parte sunt cele făcute prin intermediul spoturilor publicitare, difuzate în special pe canalele de sport. Problema este că acele mesaje nu sunt obiective, ci sunt plătite de agenții. De aceea, este mai bine să citești recenzii făcute de pariori cu experiență, pe site-urile de specialitate, în care aceștia vorbesc atât despre ce i-a impresionat în mod plăcut la o platformă de pariuri, cât și despre capitolele la care operatorul nu stă atât de bine.

În a treia instanță, poți vedea, din mai multe surse, care este ierarhia agențiilor de pariuri sportive în funcție de numărul de clienți. Vei vedea că sunt 4-5 agenții care apar în toate topurile. Acestea merită o atenție deosebită, dar nu înseamnă că ceilalți operatori trebuie ocoliți. E bine să te raportezi la preferințele tale de joc, nu la ale altora.

Testează, așadar, cât mai multe platforme și acordă-le punctaj în funcție de următoarele repere:

Licență

Nu vorbim de fapt despre punctaj în ceea ce privește licența. Este un criteriu eliminatoriu. Dacă pe platforma de pariuri online nu găsești numărul licenței emise de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, atunci mergi pe site-ul oficial al agenției guvernamentale și verifică lista operatorilor legali („Approved”). În cazul în care site-ul pe care vrei să îți deschizi cont nu se regăsește pe acea listă, ieși degrabă de pe el. Ai voie să joci doar la case de pariuri licențiate pentru piața românească.

Ofertă sportivă

Înainte de Revoluție, pariurile sportive însemnau doar Pronosport, jucătorii având posibilitatea de a încercui numai „1”, „X” sau „2”. Apoi, casele de pariuri au început să ofere opțiuni de pariere ceva mai variate, precum șansa dublă sau total goluri peste/sub. În prezent, pariorii au la dispoziție chiar și 300 de selecții pentru un singur meci. Este important să poți opta între atât de multe variante, pentru că ai mai multe șanse să găsești un pariu câștigător. Poți compara agențiile și ca număr de sporturi și de ligi oferite.

Oferte promoționale

Atenția este atrasă de obicei de ofertele promoționale pentru clienții noi, care pot consta în fonduri suplimentare în valoare de mii de lei, plus pariuri gratuite sau pariuri fără risc. Îți recomandăm să fii mai atent la ofertele permanente și periodice, pentru clienții existenți, întrucât de ele beneficiezi pe termen nelimitat. Servicii precum fonduri suplimentare la depunere, cote mărite, avans 2 goluri sau suplimentare de câștig pentru biletele cu multe selecții te ajută să fii în câștig pe termen lung.

Metode de plată și limite de depunere

Cel mai bine este să depui bani prin card bancar, dar nu e obligatoriu. Poți să îți alimentezi contul și cu un portofel electronic, cu un card preplătit, prin transfer bancar sau chiar prin cash. Vezi ce agenție acceptă metoda de plată pe care vrei să o folosești. De asemenea, trebuie să ții cont că sunt platforme pe care poți depune 20 de lei, dar și platforme care nu acceptă depozite mai mici de 50 de lei. Alege operatorul și în funcție de bugetul pe care ești dispus să îl aloci lunar pariurilor.

Platformă TV

Profită de contul deschis la o agenție de pariuri sportive online pentru a vedea și cât mai multe meciuri. Operatorii de top au platforme pe care transmit zeci de mii de evenimente sportive, ca niște veritabile televiziuni de sport. De fapt, nu există rețea de televiziuni de sport care să poată prelua live atâtea meciuri. Doar partidele din Premier League nu pot fi văzute pe site-urile de pariuri licențiate. După o absență de câțiva ani, campionatul României a revenit și el printre ligile transmise.

Interfață

Aproape toate platformele de pariuri online au interfețe intuitive, plăcute ochiului. Totuși, poate ai niște culori preferate și te enervează alte nuanțe. Este și acesta un criteriu în funcție de care poți alege agenția la care să joci. În mod normal, prin intermediul meniurilor, ar trebui să ajungi imediat la meciurile dorite. Ar fi bine să existe și o funcție de căutare, pentru a vedea automat toate partidele în care este implicată echipa pe care o urmărești. Apropo de interfață, este un plus ca operatorul să fi lansat și o aplicație pentru pariuri mobile.

Serviciu clienți

Poate că la un moment dat vei fi nevoit să apelezi la serviciul clienți. Interesează-te ce modalități de contact există, cele mai rapide fiind live chat-ul și telefonul. Chiar dacă nu ai vreo nelămurire, fă o probă și încearcă să intri în legătură cu un reprezentant al operatorului. Dacă primești răspuns prompt, atunci e totul ok.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *