Cu Mihai Roman în Toulouse

Am petrecut cateva zile la Toulouse cu Mihai Roman. Prietenia care ne leaga a facut sa cunosc acest oras, stadionul noii echipe a lui Mihai si chiar sa asist la un meci amical (cu Nimes). Mihai a marcat in acest meci al treilea sau gol din trei meciuri disputate in tricoul echipei Toulouse FC.

Locuieste intr-un apartament in care s-a mutat de curand impreuna cu familia si pe care l-a mobilat de la zero. Cel mai important lucru este ca s-a acomodat extrem de repede cu noua echipa, cu stilul si sistemul de joc si nu in ultimul rand cu limba. Extrem de deschis si lipsit de orice factor de stres, Mihai isi gaseste linistea in mijlocul familiei dupa antrenamentele solicitante.

Mihai se trezeste la 8.00, ia micul dejun pregatit de Ana si pleaca la stadion la 8:30. Antrenamentul de dimineata incepe la 10:00 dar jucatorii trebuie sa fie la 9:00 la stadion (amenzile sunt de ordinul miilor de euro la intarzieri). Se schimba, trec pe la un aparat care inregistreaza greutatea si grasimea in corp in fiecare zi, apoi urca in sala de forta unde au un program de 45 de minute de pregatire a masei musculare. Coboara la 10:00 pe terenul de antrenament care se afla in umbra arenei principale si dispune de mai multe suprafete de joc de diferite dimensiuni. Este o perioada de acumulari si de amicale si se lucreaza indemanare in regim de viteza. Obiectul principal: mingea. La 12.30 antrenamentul se termina, jucatorii trec pe la dusuri, se saluta intre ei(au un salut special cu degetele) si cu antrenorii (obligatoriu) si primesc programul pentru ziua urmatoare in care au amical (in program se specifica si cum vor veni imbracati pentru deplasarea la amical). Seriozitatea este cuvantul de ordine.

La 14.00 Mihai este acasa, numai bine pentru a trage un pui de somn alaturi de Alisia, fetita de doi ani a familiei Roman. Dupa masa, intreaga familie iese la o plimbare reconfortanta si la o cina chiar vizavi de Capitoliul din centrul orasului. La 22.00 toata familia se baga la somn. Nu cantonamente si nu supraveghere ca la noi. Antrenorul Alain Casanova l-a indragit repede pe Mihai, conducerea se mira cum s-a putut integra atat de repede in cadrul echipei, juniorii Toulouse-ului deja vin cu carnetele sa-i ceara autografe. Nu se poate mai bine de atat. Felicitari Mihai si tine-o tot asa!

autor: Ciprian Crețan (Sportul Putnean)

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Cu Mihai Roman în Toulouse"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*