Cu gândul la viitorul sezon

Antrenorul divizionarei a treia Rapid Suceava, Ioan Radu, considera ca gruparea de pe Areni a scapat de orice emotii in privinta retrogradarii odata cu succesul obtinut in etapa trecuta, 3-0 cu botosanenii de la Luceafarul Mihai Eminescu. “Nu cred ca se mai pune problema retrogradarii, dupa victoria de vinerea trecuta cu cei de pe ultimul loc, mai ales ca la finalul actualului sezon, din seria noastra va mai pica direct o singura echipa”, a spus Ioan Radu in cadrul emisiunii Sport Plus de luni seara.

Seful bancii tehnice de pe Areni a precizat ca nu-l intereseaza locul pe care il vor ocupa “ceferistii” la sfarsitul actualei editii de campionat, tinta principala fiind aceea de a forma un nucleu de 7-8 jucatori care sa poata face fata unei eventuale campanii de promovare in sezonul viitor. “Nu conteaza locul in clasament, dar cred ca putem termina in prima jumatate. Important este ca, la sfarsitul returului, sa avem un nucleu de 7-8 fotbalisti care sa poata face fata in viitorul campionat unei eventuale campanii de promovare in Liga a II-a, in cazul in care se va dori acest lucru”, a completat Radu.

Referitor la evolutia echipei rapidiste in primele trei etape ale returului, antrenorul sucevean a precizat ca este multumit de rezultatele obtinute si de atitudinea aratata de elevii sai in teren, nu insa si de calitatea jocului, care in opinia sa trebuie sa se imbunatateasca in timp. “Daca privim lucrurile doar prin prisma rezultatelor, doua victorii si o repriza buna facuta in deplasarea de la Bacau, nu este rau. Ar fi anormal insa sa spun ca sunt multumit de jocul echipei pentru ca nu am avut timp sa lucram la acest capitol. In cele trei meciuri echipa a avut atitudine, jucatorii au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a castiga si asta a contat foarte mult in obtinerea celor doua victorii. Plecand de la atitudine se poate lucra mai departe pe acest fond. Daca nu ar fi nici dorinta din partea jucatorilor. atunci sigur ca ar fi fost mult mai greu”, a adaugat seful bancii tehnice de pe Areni.

Ioan Radu spera ca echipa “ceferista” sa fie o rampa de lansare pentru jucatorii care provin din liga judeteana sau de la grupele de juniori si totodata un loc unde fotbalistii “marginalizati” de alte cluburi sa o poata lua de la capat. “Sunt multi jucatori tineri, care vin de la Liga a IV-a sau de la echipele de juniori si care sunt dornici de a juca la un nivel mai ridicat. Avem trei-patru fotbalisti care au jucat in Liga a III-a si care din anumite motive au fost marginalizati la echipele la care au activat in trecut si vor sa se relanseze la Suceava. Aici un gasit un mediu in care sa revina ”, a mai spus Ioan Radu.

Rapid Suceava se afla in acest moment pe locul 9 in clasamentul primei serii din cadrul Ligii a III-a, la 13 puncte de ultima pozitie, singura retrogradabila direct si la alte 8 lungimi de penultimul loc, care ar putea duce in ligile judetene in eventualitatea unui punctaj modest. Trupa lui Ioan Radu va evolua vineri, cu incepere de la orele 15.00, pe terenul gruparii CSM Focsani, intr-un meci contant pentru etapa a 19-a.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Cu gândul la viitorul sezon"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*