Cu gândul la revanşă

Universitatea Suceava are programat la sfârşitul acestei săptămâni unul dintre cele mai grele meciuri din returul de campionat. Echipa locală de handbal înfruntă, vineri, de la ora 18:00, în deplasare, ocupanta locului 4 în clasamentul Ligii Naţionale, Potaissa Turda.

Handbaliştii suceveni au de luat o revanşă în faţa ardelenilor, după ce în turul de campionat Potaissa Turda a câştigat la Suceava cu scorul de 34-33. Adversarii de vineri ai “studenţilor” traversează o perioadă foarte bună, reuşind ca etapa trecută să smulgă un punct de pe terenul Ştiinţei Bacău. Directorul tehnic al Universitătţi, Petru Ghervan, consideră că, pentru a emite pretenţii la Turda, handbaliştii antrenaţi de Răzvan Bernicu trebuie să se organizeze foarte bine în apărare.

“Turda are o linie de 9 metri, cu Dediu, Raul Marian sau Vizhboyskyy şi Sandu Iacob sau Manea, care mânuiesc foarte bine mingea, au un ritm foarte bun de joc şi pot să finalizeze foarte bine. Sunt jucători cu experienţă, pe care nu ştii de unde să-i apuci. Ceilalţi jucători ar putea fi puţin aburiţi de rezultatul neaşteptat din ultima etapă şi am putea beneficia de asta. În ceea ce ne priveşte, trebuie să pregătim foarte bine jocul pe faza de apărare. Dacă vom reuşi să punem stavilă în drumul lor către poartă, printr-o apărare exactă şi foarte hotărâtă, avem şanse la un rezultat bun”, este de părere Petru Ghervan.

Chiar dacă, în cursa spre locul 4, Potaissa Turda pare cel mai accesibil adversar, Petru Ghervan este de părere că Universitatea ar putea depăşi Odorheiul sau Bacăul, echipe cu care va juca acasă în retur.

„Noi, dacă simplificam lucrurile, trebuie să luăm locul uneia dintre cele trei echipe din faţa noastră pentru a ne atinge obiectivul. Cel mai la îndemână adversar era Turda. Chiar cu un egal la ei puteam pretinde mai mult de locul 5. În momentul acesta, Turda periclitează poziţia Odorheiului şi a Bacăului şi are şanse. Depinde cum vor gestiona punctul obţinut la Bacău. Eu cred că, pentru noi, foarte important este să facem calcule pe termen scurt, să câştigăm tot ce putem în meciul următor. Calculele complicate şi consumul de energie inutilă nu fac decât să ne îndepărteze de sarcinele de joc”, a declarat Petru Ghervan.

Meciul dintre Potaissa Turda şi Universitatea Suceava va fi arbitrat de brigada Pavel/State din Buzău şi va fi transmis în direct pe Digi Sport 1. Singurul jucător pe care antrenorul Răzvan Bernicu nu îl va avea la dispoziţie pentru confruntarea din Ardeal este Mădălin Ţuţu.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Cu gândul la revanşă"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*