Câteva răspunsuri

Primarul reales al Sucevei şi-a închis diplomaţia în lada de campanie electorală şi, la trei zile după alegeri, a ieşit să ne spună că nu este problema lui dacă Rapidul se desfiinţează. Încăpăţanarea cu care Lungu se dezice de echipa fanion a Sucevei rezultă şi dintr-o serie de erori comise de conducerea clubului Rapid în ultimele luni de zile.

Ion Lungu a repetat pe parcursul celor opt ani petrecuţi în fotoliul de şef al deliberativului local că municipalitatea poate să susţină o echipă de Liga a II-a şi doar pentru promovarea în prima divizie este necesar capital privat. Deci bani ar fi! Pe 22 iunie 2011 primarul Sucevei dădea startul cursei dintre Rapid şi Sporting. Echipa care ar fi avut mai multe şanse la la finalul turului urma să primească sprijin financiar consistent din partea Primăriei. Rapidul a câştigat, dar a primit doar doua treimi din banii pentru fotbal, respectiv 8 miliarde de lei vechi. Ca şi cum o altă echipă de handbal ar fi putut deturna 4 din cele aproape 12 miliarde promise pentru Universitatea. Ce glumă! Conducătorii Rapidului au tăcut şi au înghiţit, la fel cum au făcut-o şi în campania electorală. Săptămâna trecută, ultima de prostit proştii, pretendenţii la fotoliul de primar al Sucevei ar fi trebui să afle şi să-şi asume eforturile financiare pe care le presupune o echipă de Liga a II-a. După 10 iunie marele câştigător putea fi tras la răspundere. Ori, băieţii de la Rapid şi-au închis telefoanele şi au aşteptat să vadă care va fi primarul. Ca acum să bocească, să ameninţe, să acuze. Le-a ieşit în februarie 2010.

“Noi am aşteptat să treacă alegerile, dar se pare că odată ce s-au văzut cu sacii în căruţă, ne-au lăsat de izbelişte”, se lamentează preşedintele Consiliului de Administraţie al Rapidului, Gabi Clim. Este principalul artizan al promovării reuşite de suceveni, o performanţă care a costat peste 6 miliarde, dar mult mai puţin decât a cheltuit Bacăul pentru locul 2. Avem o echipă în Liga a II-a, iar Lungu a condiţionat mereu finanţarea de performanţă. Acum bate în retragere şi susţine că Rapidul este un club privat. În regulă, dar la fel a fost şi Cetatea. Clim este la fel de patron ca şi Moldovan sau Anton în anii trecuţi, poate ceva mai mult, ţinând cont că a dat mulţi bani din buzunarul propriu. Dacă ar începe negocierile cu Sporting, Gabi Clim merită să pună condiţiile.

Care este de fapt marea problemă a lui Lungu?! El a auzit că rapidiştii au mers în alegeri pe mâna lui Băişanu. Contracandidatul său la alegerile locale s-a hlizit împreună cu Bujoreanu, pe “Areni”, la meciurile din perioada campaniei electorale. Mai mult, la finalul campionatului conducerea Rapidului n-a catadicsit să mulţumească Primăriei. Chestii de orgoliu la Lungu, pentru care voturile microbiştilor nu au avut miză. Înaintea meciului de la Paşcani, Lungu avertiza că Rapidul nu va mai vedea bani de la Primărie dacă nu va promova. Acum este cam târziu să îi daţi peste nas, domnule Clim.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *