Csukat, un nou titlu naţional

Amelin Csukat (20 de ani) a devenit campion national la culturism, in concursul destinat juniorilor mari, dupa ce s-a impus la categoria 70 de kilograme din cadrul Campionatelor Nationale de la Slobozia.

Desi nu s-a aflat in varf de forma la urcarea pe scena nationalelor, avand mai bine de trei kilograme sub limitele categoriei, sportivul clubului local Euro Power Gym Suceava a fost declarat castigator de catre juriu, in fata baimareanului Marius Ionut si a bucuresteanului Catalin Ursu. Aflat la cel de-al patrulea titlul de campion national din cariera, culturistul sucevean a evoluat si in concursul open, acolo unde a terminat pe locul secund, dupa Radu Ulici (Csm Baia Mare), castigatorul categoriei 80 de kilograme.

Chiar daca, odata cu obtinerea titlului national, Amelin Csukat a inclus automat in lotul national al Romaniei pentru proxima editie a Campionatelor Europene de la Madrid, culturistul sucevean a anuntat ca nu se va prezenta la concurs, dupa ce Federatia Romana de specialitate i-a solicitat sa-si achite singur cheltuielile legate de participarea la competitia din capitala Spaniei, cifrate la circa 500 de euro.

Am discutat cu presedintele federatiei si mi se pare o prostie sa scoti 500 de euro din propriul buzunar pentru a te prezenta la un concurs unde reprezinti Romania. In aceste conditii, am refuzat sa participam la europenele de la Madrid, chiar daca, peste trei saptamani, la ora concursului, Amelin urma sa ajunga in varf de forma. Acest lucru ne-a incurcat si la nationale, unde Amelin s-a prezentat intr-o forma intermediara”, a explicat antrenorul Cristi Tcaciuc.

In schimb, Cs Euro Power Gym se pregateste sa trimita alti patru sportivi la viitoarea editie a Campionatelor Nationale de Seniori de la Bistrita, acolo unde clubul sucevean va fi reprezentat de Mihaela Rosu si Iulian Craciun (bodyfitness), Lucian Anita (bodybuilding) si Raibuh Savin (culturism).

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Csukat, un nou titlu naţional"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*