CSU Suceava, vicecampioană națională la juniori IV

CSU Suceava a devenit vicecampioana nationala la handbal masculin cu echipa de juniori IV. Trupa condusa de Vasile Boca si Daniel Ionasciuc a cucerit medaliile de argint, dupa ce a ocupat locul secund la turneul final organizat zilele trecute la Brasov. Formatia suceveana a castigat grupa din care a facut parte cu trei victorii in trei meciuri: 24-12 cu Sporting Ghimbav, 15-10 cu Academia Junior Ploiesti, 26-17 cu LPS Targu Jiu. Echipa lui Vasile Boca si Daniel Ionasciuc a repetat isprava in grupele principale, unde a bifat alte doua victorii: 23-18 cu ACS Odorheiul Secuiesc si 25-16 cu LPS Vaslui. Dupa ce a trecut in semifinale, de Minaur Baia Mare, cu 24-21, CSU Suceava a dat in finala pentru CSM Bucuresti, in fata careia a pierdut la sapte goluri, 21-28.

La festivitatea de premiere de la final, pe lângă titlul de vicecampioana nationala, suceveanul Cătălin Mujdei a fost declarat cel mai bun coordonator de joc al acestui turneu. Tot in urma acestui turneu, interul dreapta al universitarilor, Teodor Mosneagu a fost convocat la o tabăra de pregătire cu lotul national de 2004-2005, care se va desfășura in perioada 23-29 iunie la Plopeni.

Vreau să mulțumesc în mod deosebit conducerii CSU Suceava, domnului director Sorin Rață, care susține în mod necondiționat toate activitățile grupelor de copii și juniori din cadrul clubului. În fiecare sezon se fac eforturi mari ca pe langă echipele de seniori să avem asigurate și calendarele competiționale pentru juniori. Sperăm ca in viitorul apropiat eforturile să fie răsplatite prin trecerea cât mai multor juniori proprii valoroși la echipele de seniori’’ a declarat antrenorul sucevean Vasile Boca, dupa turneul final de la Brasov.

Proiectul numit ,, Readucerea handbalului în școală’’ coordonat de către decanul Facultații de Educație Fizică și Sport, Petru Ghervan a luat naștere în anul 2014, atunci când la Școala Gimnazială,, Ion Creangă’’ Suceava aveau să fie inițiate primele grupe de copii, participente la diverse turnee de minihandbal. Un rol determinant în dezvoltarea acestui proiect l-a proiect l-a avut directorul școlii sucevene de la acea vreme, Constantin Margineanu, cel care si-a dorit performanță pe toate planurile la școala din cartierul Obcini, punând la dispozița CSU condițiile cele mai bune pentru desfășurarea antrenamentelor. Acest proiect continuă să se dezvolte prin sprijinul acordat de căte actualul director al școlii, Luminița Martiniuc. ,, Multumim conducerii Școlii Gimnaziale ,, Ion Creangă ‘’ Suceava pentru tot sprijinul acordat în buna desfășurare a activităților clubului, precum și tuturor colegilor de la catedra de educație fizică și sport. Majoritatea sportivilor provin din această școala, unde în ultimii ani handbalul a înregistrat rezultate deosebite la nivel național” a mai spus antrenorul sucevean Vasile Boca.

CSU Suceava a mizat pe urmatorul lot: Alexandru Haluca, Mario Tarnovetchi, Matei Mamciuc, Ionut Pascut, Emanuel Serban, Iustin Danila, Teodor Mosneagu, Codrin Dascalu, Claudio Zaharia, Andrei Rata, Teodor Iluca, Alex Radu, Catalin Mujdei, Rares Ostafe, Luca Cazac si Ianis Chirut.

Aceasta este a doua medalie nationala cucerita de CSU Suceava in sezonul  handbalistic 2018/2019, dupa aurul cucerit de echipa de juniori III.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "CSU Suceava, vicecampioană națională la juniori IV"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*