CSU Suceava va juca în Liga Națională!

CSU CSM 2 Bucuresti Burlacu

După doi ani petrecuți în eșalonul secund, echipa de handbal CSU Suceava revine în prima divizie. HCM Baia Mare și-a încheiat activitatea, astfel că formația condusă de Adrian Chiruț va prelua locul rămas liber în Liga Națională din postura de ocupantă a locului 3 la barajul de promovare.

Conform cotidianului Prosport, HCM Baia Mare nu se înscrie în Liga Națională din cauza datoriilor. În locul fostei campioane, maramureșenii vor înființa un club nou, care va juca în eșalonul secund.

„Era de așteptat. În toată această perioadă am sunat în stânga și în dreapta și erau toate premisele să se întâmple acest lucru. De aceea am și tot repetat că avem 90% șanse să jucăm în Liga Națională. Din acest motiv am tras tare pentru a forma o echipă care să facă față în prima divizie și am început pregătirile mai devreme. Conform regulamentului Federației Române de Handbal, ne-am înscris în Divizia A, urmând ca după ce primim invitația oficială să ne dam acordul de a participa în Liga Națională”, a declarat antrenorul Adrian Chiruț.

În primele trei zile din această săptămână, handbaliștii suceveni au fost testați de fostul preparator fizic al clubului Dinamo București – Radu Vasilcan.

testare vasilcan antrenament csu suceava

„Miercuri am terminat testele. Am pus cap la cap toți parametrii rezultați și știm de unde pornim cu pregătirea fiecărui sportiv. Până la începutul campionatului este mult de muncă și așteptăm amicalele pentru a vedea la ce nivel suntem”, a mai spus tehnicianul grupării sucevene.

Ediția 2016/2017 a Ligii Naționale de handbal masculin va debuta pe 31 august, țintarul urmând să fie stabilit, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "CSU Suceava va juca în Liga Națională!"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*