CSU Suceava – Stiinta 28-27

Universitatea s-a impus cu scorul de 28-27 in derbyul moldav disputat azi in compania celor de la Stiinta Bacau, in penultima etapa a Diviziei Nationale la handbal masculin.

Scosi definitiv din lupta pentru un loc de cupa europeana de rezultatele indirecte inregistrate in runda precedenta, “studentii” au intrat extrem de timorati in meciul contra Stiintei, astfel ca oaspetii aveau la finalul primelor zece minute de joc un avantaj de trei goluri, scor 3-6.

Chiar daca Leonard Bibirig a incercat sa mai taie din elanul adversarilor printr-un time-out cerut inca din primul sfert de ora, bacauanii si-au pastrat avansul de trei reusite pana in minutul 25, cand tabela de marcaj din Sala LPS indica scorul de 9-12. Universitatea a reusit insa sa echilibreze raportul de forte din teren spre finalul primei reprize si sa intre la pauza cu un handicap minim, scor 12-13.

Debutul reprizei secunde a fost la discretia trupei lui Gabriel Armanu, care a profitat din plin de ratarile sucevenilor si s-a distantat in minutul 37 la patru goluri, scor 15-19. Ajutati dintre buturi de paradele lui Bogdan Pralea, “alb-albastrii” au replicat imediat, egaland situatia de pe tabela in minutul 40, scor 19-19, pentru ca, sase minute mai tarziu sa se distanteze la 23-21.

La acest scor si-a intrat in rol brigada de arbitrii Din-Dinu, care avea sa dicteze pana la finalul meciului sapte aruncari de la 7 metri in favoarea Stiintei, spre exasperarea intregului public sucevean.

Incepute de la scorul de 25-25, ultimele 10 minute s-au jucat cu nervii intinsi la maxim si cu fanii “studentilor” ridicati in picioare langa mantinela de protectie a terenului. Soarta celor doua puncte avea sa joace dupa minutul 56, cand Iulian Andrei a parat o aruncare de la 7 metri, Chirut a inscris la urmatorul atac si Universitatea era in avantaj cu 100 de secunde inaintea fluierul final, scor 28-27.

Cavalerii fluierului nu au fost de insa de acord cu acest rezultat, iar cu trei secunde inainte de finalul jocului au pus un ultim cartus pe tava bacauanilor. Aflata in mana lui Sandu Iacob, sansa egalarii nu le-a suras insa bacaunilor, golgheterul oaspetilor ratand aruncarea de la 7 metri.

Scor final 28-27 si Universitatea si-a luat adio de la proprii suporteri cu o victorie ce conteaza din pacate numai pentru palmares.

Marcatorii echipei sucevene: Chirut – 9 goluri, Mitrea – 7 goluri, Bursuc – 4 goluri, Ignat – 2 goluri, Acatrinei – 2 goluri, Adomnicai – 2 goluri, Gavriloaia – 1 gol, Tcaciuc – 1 gol.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "CSU Suceava – Stiinta 28-27"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*