CSU Suceava – Steaua: 33-32

Sapte ani de umilinta. Atat a indurat echipa locala de handbal Universitatea pana sa castige in fata granzilor de la Steaua Bucuresti. Si asteptarea a meritat. Trupa lui Leonard Bibirig a rasturnat, in aceasta seara, traditia si statisticile, inregistrand prima victorie din istoria confruntarilor directe cu gruparea militara, scor 33-32 (18-18), la capatul unui meci dramatic, cu un gol al victoriei marcat de Dediu cu doua minute inainte de final si cu o parada de exceptie a portarului Iulian Andrei la ultimul atac al stelistilor.

Aflata la prima reprezentatie oficiala din acest an, formatia suceveana a avut parte de un debut timorat de meci, starea apatica din tabara gazdelor fiind speculata ferm de oaspeti, care au luat un avans de doua goluri inca din primele cinci minute, scor 3-5. “Studentii” si-a revenit insa repede, iar pe fondul a doua parade ale lui Pralea si a contraatacurilor lui Gavriloaia si Ciubotariu au intors scorul la 9-7, in minutul 12.

In urmatorul sfert de ora, “alb-albastrii” fie s-au intrecut in pase gresite, fie au luat la tinta barele portii aparate de Laufceac, astfel ca stelistii au restabilit egalitatea in minutul 28, cand Saulescu a marcat pe contre pentru 17-17. Pana la pauza, fiecare echipa si-a mai trecut in cont cate o reusita, astfel ca, la finalul primei reprize, tabela de marcaj din sala LPS indica o remiza surprinzatoare, scor 18-18.

Repriza secunda a inceput cu Iulian Andrei intre buturile sucevene, iar pe fondul unei aparari ceva mai ermetice, Universitatea si-a refacut avansul de doua goluri in minutul 34, scor 20-18. Privati de serviciile pivotului Ilies, care a fost nevoit sa paraseasca terenul dupa ce i s-a redeschis o rana mai veche la arcada, “studentii” au inceput sa sufere pe semicerc, astfel ca oaspetii au egalat imediat situatia la 20-20.

Din acel moment a inceput preconizatul festival al brigazii de arbitrii Harabagiu / Stanescu. Intreruperi nejustificate de joc, fortari in atac ale stelistilor transformate in faulturi in aparare ale gazdelor, atingeri imaginare ale semicercului din partea sucevenilor sau tolerarea unui joc dincolo de limita pasivului pe atacurile bucurestenilor. Toate acestea au dus publicul sucevean la exasperare si scorul de pe tabela la 24-27, la jumatatea partii secunde. Ajutati dintre buturi de interventiile veteranului Stefan Laufceac, “ros-albastrii” au condus ostilitatile pana in minutul 55, cand scorul indica 30-31.

Desfasurat intr-un adevarat vacarm realizat de cei peste 400 de spectatori prezenti in tribune, finalul meciului a consemnat o revenire logica a “studentilor”, care au preluat conducerea in minutul 57, gratie unui gol marcat de Mitrea de pe semicerc, scor 32-31. Steaua nu a capitulat insa, iar dupa o noua parada a portarului Laufceac a restabilit egalitatea cu doua minute inainte de fluierul final. Pe contre, nou-intratul Dediu a dus scorul la 33-32 cu un trasor din noua metri si victoria gazdelor depindea acum de aparare.

Purtat cu un ochi pe cronometru de pe tabela si cu unul pe culoarele din defensiva suceveana, ultimul atac al Stelei s-a lovit de parada portarului Iulian Andrei, care, cu 15 secunde inainte de final, a blocat cel din urma “cartus” trimis de militari, cu o interventie egala cu doua puncte in clasament.

Universitatea Suceava: Pralea, Andrei – Chirut (7 goluri), Mitrea (5), Ciubotariu (4), Acatrinei (4), Gavriloaia (3), Dediu (2), Bursuc (2), Soldanescu (1), Adomnicai (1), Tutu (1), Pancu (1), Ilies (1), Matei (1).

Foto: Alex Drăgan

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "CSU Suceava – Steaua: 33-32"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*