CSU, prima la Medgidia

minihandbal csu suceava boca

În perioada 8-10 mai, la Medgidia, a avut loc turneul semifinal din cadrul Campionatului Naţional de minihandbal, rezervat copiilor născuţi în anul 2004 şi mai mici. Competiţia a adunat la start cele mai bune 8 echipe din zonele geografice RO1 si RO2.

Locul I ocupat la turneul regional de la Botosani i-a trimis pe micii handbalişti ai Universităţii, pregătiţi de profesorul Vasile Boca, în grupa B, alături de LPS Focşani, LPS Roman şi CSŞ Medgidia. În meciul de debut aceştia au întâlnit una din cele două echipe ale gazdelor, CSŞ Medgidia, dar, după un joc bun s-au impus cu un categoric 26-8. În al doilea joc al zilei CSU Suceava a învins cu 21-6 pe LPS Focşani, obţinând calificarea în semifinala turneului. În ziua a doua, ultimul meci al grupei B aducea un adversar mai vechi al echipei sucevene, LPS Roman. Sucevenii au câştigat şi această partidă, scor 18-13.

După terminarea jocurilor din grupe şi stabilirea clasamentului, adversara sucevenilor din semifinală avea sa fie ocupanta locului 2 din grupa A, HCM Constanţa. Handbaliştii lui Vasile Boca au câştigat cu 27-15 şi s-au calificat astfel în finala mare a competiţiei.

Adversara din ultimul act a fost echipa gazdă, campioană naţională en-titre, Happy Kids Medgidia. Meciul a fost echilibrat, cu răsturnări de situaţie încă din prima repriza, rezultatul la pauză fiind 10-12 în favoarea sucevenilor. Începutul reprizei a doua a fost foarte bun, CSU Suceava reuşind să se desprindă la 19-13. Încurajaţi din tribună de părinţi, cei din Medgidia s-au apropiat la două goluri. A fost însă prea târziu pentru gazde, Suceava a câştigat cu 19-21. Pe lângă faptul că au câştigat competiţia, sucevenii au mai avut un motiv de bucurie: Daniel Stanciuc a primit premiul special „jucător de perspectivă”.

minihandbal csu suceava boca 2

CSU Suceava s-a bazat la Medgidia pe următorii jucători: Niţă Alexandros, Briniuc Marius, Galan Iustinian, Bălaşa Alexandru, Dascălu Codrin, Ilucă Teodor, Cutaş Răzvan, Reuţ Alexandru, Neagu Ştefan, Stanciuc Daniel, Huţuleac Emilian, Florescu Rareş, Zariţchi Cătălin şi Spătariu Sebastian.

Vasile Boca„Sincer să fim, am depăşit aşteptările, reuşind să învingem campioana de anul trecut. Suntem calificaţi la turneul final, între primele 16 echipe din ţară, fapt care ne face să fim mândri şi în acelaşi timp încrezători într-un rezultat bun la finalul turneului. Munca şi seriozitatea grupei de 2004 au făcut acest lucru posibil. Mulţumim parintilor, domnului director Sorin Eaţă, domnului profesor Petru Ghervan şi tuturor domnilor profesori de educaţie fizica din şcolile cu care colaborăm. Activitatea nostră nu s-ar putea desfăşura fără sprijinul dumnealor”, a declarat antrenorul Vasile Boca.

Turneul final al Campionatului Naţional de minihandbal va avea loc, în perioada 4-7 iunie, într-o locaţie care urmează să fie stabilită de Federaţie.

CSU Suceava Junior a luat naştere în primăvara anului 2012, la iniţiativa lui Petru Ghervan şi cu activitatea de voluntariat a studenţilor de la Facultatea de Educatie Fizica şi Sport Vasile Boca şi Cezar Lucaci. Ultimul a renunţat după un an de activitate din motive personale.

„Proiectul are ca obiectiv promovarea şi reintroducea handbalului în şcolile din oraşul Suceava, dar şi formarea centrului de juniori al Clubului Sportiv Universitar din Suceava. În prezent colaborăm cu Şcoala Gimnazială Nr. 9 şi cu Şcoala Gimnazială Nr. 3. Prima participare la o competiţie oficială a fost în anul 2013, cu grupă de minihandbal, iar în prezent avem două grupe de performanţă, minihandbal şi juniori 4, plus încă una, în formare, de minihandbal. Este al doilea an în care participăm cu grupa de minihandbal şi primul cu cea de juniori 4. Selecţia va continua până când copiii vor ajunge în clasa a 8-a”, a mai spus Vasile Boca.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

1 Comentariu la "CSU, prima la Medgidia"

  1. felicitari Boca si la mai multe victorii!!!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*