CSU Suceava – Politehnica Iași: 37-19

CSU Suceava este în grafic la jumătatea campionatului. Echipa lui Răzvan Bernicu și-a trecut în cont a zecea victorie stagională, după ce s-a impus joi, în sala LPS, cu scorul de 37-19, în fața Politehnicii Iași, în prologul ultimei etape a turului Diviziei A la handbal masculin.

Desfășurată în condiții improprii, fără apă caldă la vestiare și căldură în sală, întâlnirea dintre cele două reprezentante ale nordului Moldovei a stat sub semnul echilibrului doar în primele șase minute de joc, încheiate la egalitate, scor 2-2. Odată ce s-au dezamorțit, universitarii s-au desprins pe tabelă la 6-2, în urma unui contraatac finalizat de Baican, iar până la jumătatea reprizei, Petrea a mărit diferența la 7-3.

În următorul sfert de oră de joc, apărarea suceveană a funcțional la fel de bine, portarul Cristi Tcaciuc primind doar trei goluri, dar și o minge în plină figură la o lovitură de la 7 metri executată fără sportivitate de ieșeni. Astfel, același Petrea a rotunjit ecartul la 15-5, în minutul 22, iar până la pauză, formația gazdă s-a distanțat la 11 goluri, scor 17-6.

Ritmul a crescut în repriza secundă, iar pe fondul contraatacurilor-fulger purtate de Costea și Preda, până în minutul 45, trupa antrenată de Răzvan Bernicu a dus scorul la 29-12. În ultimul sfert de oră, universitarii au rulat întreg lotul de jucători, dar acest lucru nu s-a cunoscut pe tabelă, CSU Suceava – Poli Iași terminându-se 37-19.

CSU Suceava: C. Tcaciuc, Manea – Baican (7 goluri), Burlacu (4), Olariu (4), Costea (4), Preda (4), Petrea (3), R. Bursuc (3), Velea (3), Alexa (2), Acatrinei (1), C. Bursuc (1), Vele (1), I. Tcaciuc și Oprea.

“E prima etapă de la începutul campionatului în care am avut tot lotul la dispoziție, iar toți băieții sunt de felicitat pentru acest meci, jucat în frig și fără apă caldă la vestiare. Mă bucur că nu au apărut accidentări”, a declarat antrenorul Răzvan Bernicu după jocul de joi.

Cu 10 victorii, un egal și o singură înfrângere, Răzvan Bernicu consideră că echipa suceveană este în cărți pentru baraj, dar a precizat că are nevoie de întăriri pentru a ataca promovarea în Liga Națională la finalul actualului sezon.

“Suntem în grafic. Am spus de la începutul campionatului: Constanța este favorită la ocuparea primului loc prin prisma experienței lotului de jucători și a bugetului, unul foarte mare pentru Divizia A. Noi rămâne să luăm fiecare meci în parte, iar la finalul campionatului vom vedea unde ne situăm. Îmi doresc să mai transferăm unu-doi jucători în pauza de iarnă. Este nevoie. Dacă se dorește să ne batem la promovare, la baraj, mai avem nevoie de câțiva jucători cu experiență”, a declarat antrenorul celor de la CSU.

Rezultatele și programul etapei a XIII-a:

CSU Suceava – Politehnica Iași: 37-19
Știința Bacău – HC Buzău: 30-15
LPS Piatra Neamț – GSIP Moreni
CS Vicov Bucovina – Farul Constanța
HC Dobrogea Sud – CSM II București
Atletico Alexandria – CSU Târgoviște (amânat)
Cimentul Bicaz va sta în această rundă.

Clasament sezonul 2015-2016

Pentru universitari urmează o binemeritată vacanță de aproape patru săptămâni, reunirea lotului urmând să aibă loc pe 11 ianuarie 2016.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *