CSU Suceava- Pandurii: 25-33

Cs Universitatea a ratat prezenta in finala Cupei Romaniei, dupa ce a pierdut, astazi, cu scorul de 25-33 (12-18), in fata gruparii Pandurii Targu Jiu, intr-un joc contand pentru semifinalele competitiei.

Desi inaintea partidei, antrenorul Leonard Bibirig – singurul membru al staffului tehnic sucevean prezent la Drobeta Turnu Severin – afirma ca formatia suceveana merita sa joace finala Cupei Romaniei dupa evolutia de exceptie din ultimul sezon, “studentii” le-au aratat propriilor suporteri reversul medaliilor de bronz cucerite in campionat, fiind de nerecunoscut in semifinala contra gorjenilor.

De partea cealalta, Pandurii isi jucau ultima sansa de a prinde un loc in viitoarea editie a cupelor europene, motiv pentru care au inceput in tromba confruntarea de azi, luand un avans de doua goluri inca de la primele atacuri la poarta aparata de Andrei, scor 2-0. Ajutata de trasoarele lui Paius si de la golurile de pe pivot marcate de Giotoiu, cei doi speculand la maxim bulevardele din centrul blocajului sucevean, trupa pregatita de Liviu Andries si-a marit avantajul la trei lungimi in minutul 7, scor 5-2.

In lipsa unei replici din partea jucatorilor lui Leonard Bibirig, care au continuat sa se intreaca in gafe si pase gresite, gruparea gorjeana a rezolvat soarta calificarii in finala inca de la jumatate primei reprize, cand, pe fondul unei serii de sase goluri consecutive, incheiata de Ilies pe contraatac, Pandurii s-a distantat la sapte reusite, scor 13-6. Ramasi pe finalul reprizei in inferioritate numerica, “studentii” aveau sa fie invinsi de propriile arme: faza a doua si contraatacurile purtate in special de extrema Florea asigurandu-i echipei din Targu Jiu un avans linistitor la pauza, scor 18-12.

Partea secunda a urmat acelasi scenariu: cu o suita de greseli din partea sucevenilor, in antiteza cu evolutia pragmatica a gorjenilor, care si-au marit ecartul la noua lungimi in tot atatea minute scurse de la reluarea jocului, scor 23-14. Aflati deja cu sacii in caruta si cu gandul la semifinala a doua, dintre campioana Hcm Constanta si “U” Transilvania Cluj, elevii tehnicianului Liviu Andries si-au redus sarjele ofensive la poarta aparata in mitanul secund de catre Pralea, care, alaturi de Acatrinei, a fost printre putini “studenti” care nu vrut sa desconsidere meciul de astazi si implicit competitia.

Telenovela ieftina jucata de handbalistii suceveni in fata Pandurilor si-a atins punctul culminant in minutul 50, cand Universitatea a ramas cu doar patru jucatori pe teren in urma unei greseli de schimbare. In acest context, ultima decada a partidei s-a jucat la trecerea timpului, singurele lucruri salutare reusite de tabara suceveana fiind cele doua goluri inscrise de mezinul lotului, Alin Rosu, aflat la debutul intr-o competitie de asemenea anvengura. Fluierul final al brigazii Stark / Stefan a consemnat scorul de 33-25 in favoarea Pandurilor, care au incheiat meciul intr-o hora a bucuriei. In cealalta jumatate de teren, Universitatea isi vedea irosita sansa de a evolua in Cupa Cupelor, handbalistii suceveni respectand aidoma doleanta primarului Ion Lungu, aceea de a evolua in Cupa Challenge.

Cs Universitatea Suceava: Andrei (3 interventii), Pralea (11 interventii), Spiridon (2 interventii) – Acatrinei (5 goluri), Adomnicai (4 goluri), Ciubotariu (4 goluri), Chirut (3 goluri), Rosu (2), Soldanescu (2), Pancu (2), Tutu (1), Zvanciuc (1), Dediu (1), Gavriloaia si Serban. Antrenor: Leonard Bibirig

Pandurii Targu Jiu: Dragomir (7 interventii), Radulescu (8 interventii) si Motoi (o interventie) – Paius (7 goluri), Florea (7 goluri), S. Iacob (5 goluri), Giotoiu (5 goluri), Vukas (3 goluri), Mazilu (2 goluri), Ilies (2 goluri), Margineanu (2 goluri), Truica, Udristoiu si Apolzan. Antrenor: Liviu Andries.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "CSU Suceava- Pandurii: 25-33"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*