CSU Suceava merge în Israel

Universitatea Suceava va infrunta formatia israeliana Bnei Hertzeliya, in saisprezecimile de finala ale Cupei Challenge. Intalnirea se va disputa intr-o dubla mansa, meciul tur fiind programat pe data de 26-27 noiembrie, la Suceava, in vreme ce returul se va desfasura in Israel, pe data de 3-4 decembrie.

Desi a recunoscut ca disputa cu israelenii va fi una inedita pentru gruparea suceveana, managerul Petru Ghervan a apreciat ca sortii au fost favorabili Universitatii. “A fost o tragere la sorti favorabila pentru noi, daca tinem cont ca existau si alte variante in privinta adversarului pe care-l puteam intalni in aceasta faza si ma gandesc aici la echipele ceva mai puternice din Polonia sau Portugalia. Meciul din Israel se anunta o experienta inedita pentru noi, atat ca destinatie cat si din punct de vedere al contactului cu handbalul de acolo. Se poate intampla orice, dar important este sa stim noi ce urmarim in aceasta competitie si cum trebuie abordat o astfel de confruntare europeana”, a declarat Petru Ghervan, care a recunoscut ca una dintre filierele pe care mizeaza in ceea ce priveste adunarea de informatii despre Bnei Hertzeliya este fostul portar al “studentilor”, Bogdan Pralea, transferat in aceasta vara in campionatul israelean, la Savyon.

Universitatea Suceava pare favorita la calificarea in faza optimilor de finala. Adversarii sucevenilor, israelienii de la Bnei Hertzeliya, se afla la prima participare intr-o cupa europeana, iar pe plan intern au castigat un singur titlu de campioni, in sezonul 1971/1972. Aflata la circa 15 km de Tel Aviv, localitatea Hertzelyia are o sala cu o capacitate de 500 de locuri. Marea mandrie a comunitatii locale o reprezinta echipa de handbal feminin, campioana ultimelor 5 editii ale Ligii Nationale din Israel.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "CSU Suceava merge în Israel"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*