CSU Suceava, locul 5 la turneul final

CSU Suceava a participat zilele trecute la turneul final al Campionatului National de juniori IV, competitia care a reunit in Sala “Katy Szabo” din Sfantu Gheorghe cele mai bune 16 echipe la aceasta categorie de varsta.

Dupa patru zile de intreceri, tinerii handbalisti pregatiti de Vasile Boca au ocupat locul 5 in clasamentul final, cu un bilant de cinci victorii si trei infrangeri. Formatia suceveana a ajuns intre primele opt echipe din Romania, dupa ce a ocupat locul 2 in faza grupelor preliminarii, acolo unde micii universitari au invins Minaur Baia Mare (28-20) si HC Torok Ramnicu Valcea (25-23) si au pierdut cu CSM Bucuresti (20-24). Trupa lui Vasile Boca n-a reusit sa intre insa in lupta pentru medalii, dupa ce a ocupat doar locul 3 in grupele principale, acolo unde a invins formatia LPS Targu Mures (30-26), dar a cedat in fata Stiintei Bacau (19-28). In meciurile de clasament, CSU Suceava a bifat doua victorii, 24-18 cu CSS Tecuci si 21-13 cu LPS Targu Mures, terminand turneul final al Campionatului National pe pozitia a 5-a.

La festivitatea de premiere sportivii pregatiti de Vasile Boca au pus mâna si pe doua din premiile speciale. Titlul de cel mai bun coordonator de joc i-a revenit lui Emilian Hutuleac, iar, dupa ce anul trecut a reusit sa castige titlul de golgheter national la categoria de minihandbal, in 2016, Daniel Stanciuc, cu cele 62 de goluri a reusit aceasi performanta, dar la categoria de juniori IV.

Dupa un turneu extrem de greu, putem spune ca suntem multumiti de rezultatul final. Poate cu putina mai mult sansa la tragerea la sorti, evitând în grupa principala cele doua finaliste, aveam sanse la o medalie. Copiii au muncit extrem la mult pe tot parcursul anului, iar la turneul final au avut parte de 7 partide în 4 zile. Pe lânga rezultat, un alt motiv de bucurie este faptul ca la acest turneu am fost cea mai tânara echipa, folosind cei mai multi sportivi nascuti in anul 2004, doi dintre ei reusind performante individuale – cel mai bun coordinator si golgheterul competitiei. Este o generatie foarte promitatoare, iar cu multa munca si conditi de pregatire speram sa obtinem rezultate si mai bune în anii urmatori. Vreau sa multumesc foarte mult tuturor celor care sprijina actiunile noastre, domnilor parinti, conducerii CSU Suceava, colegilor mei Ionut Besliu si Lucaci Cezar si în special cadrei de educatie fizica si Doamnei Director Dorina Murariu de la Scoala Gimnaziala Ion Creanga”, a declarat antrenorul sucevean Vasile Boca.

CSU Suceava a mizat la turneul final de la Sfantu Gheorghe pe urmatorul lot: Alexandru Balasa, Andrei Citron, Alexandru Reut, Stefan Fodor, Sebastian Spatariu, Stefan Neagu, Florin Boaru, Emilian Hutuleac, Paul Smocot, Daniel Stanciuc, Bogdan Cara, Rares Florescu, Catalin Zaritchi, Codrin Dascalu, Dan Gaspar si Claudiu Stejan. Antrenori: Vasile Boca si Cezar Lucaci.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "CSU Suceava, locul 5 la turneul final"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*