CSU Suceava – HC Odorhei: 30-24

Meciul de maine dintre Universitatea si HC Odorhei nu reprezinta doar un duel intre doua echipe pentru un loc in cupele europene, ci si o lupta a handbalistilor suceveni pentru Romania, avand in vedere atasamentul excesiv al harghitenilor fata de drapelul maghiar.

Desi evolueaza in campionatul Romaniei, HC Odorhei este cunoscuta a fi o echipa de maghiari. Acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca aproximativ 85% dintre locuitorii judetului Harghita sunt maghiari. Pe langa faptul binecunoscut ca in zona respectiva se vorbeste preponderent ungureste, suporterii echipei de handbal promoveaza obiceiurile secuilor si la meciurile favoritilor. La finalul fiecarei partide, suporterii canta imnul tinutului secuiesc, care este in limba maghiara, iar jucatorii se aliniaza tinandu-se de dupa gat. Un asemenea gest s-a lasat cu violente in public la Cluj, unde se cunoaste deja ultranationalismul romanilor din acea zona.

La meciul dintre Universitatea Suceava si HC Odorhei si-au anuntat prezenta peste 30 de suporteri ai echipei adverse. Asadar meciul de maine nu reprezinta doar o lupta a handbalistilor suceveni pentru oras, ci pentru intreaga tara. Aceasta afirmatie nu este deloc deplasata daca tinem cont de faptul ct o echipa care va reprezenta Romania in Europa la anul, va promova un alt drapel decat tricolorul nostru. Este deci momentul ca toti cei care vor fi in sala la meciul de maine sa insufle spiritul nationalist jucatorilor suceveni prin afisarea drapelului Romaniei, sau a oricaror alte insemne tricolore.

Este momentul sa demonstram ca suntem Romani!

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "CSU Suceava – HC Odorhei: 30-24"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*